Det er storproduksjon av pressemeldinger i kjølvannet av dannelsen av VVS Kjedene Norge (VKN). VKN sier at initiativtakerne er skuffet over at Varme og Bad ikke fikk lov til å delta. De mister derfor muligheten til å delta i et positivt samarbeidsforum med bredt fokus.

Kampen om kundene står fremover i verdikjeden, ikke bakover. Derfor mener vi at et bransjeorgan som VKN tilfører medlemsbedriftene våre lite, skriver Varme & Bad i sin pressemelding. 

VKN er et unødvendig bransjeorgan, sier Varme & Bads styreleder Lars J. Gjestvang og karakteriserer påstandene i VKNs pressemelding som vås.

Han viser til at det var full enighet i styret allerede i sommer om å stå utenfor fordi Varme & Bad ikke ser noen nytteverdi i den nye foreningen.

I en pressemelding skriver Varme & Bad at et enstemmig Styre i Varme & Bad besluttet å ikke gå inn i VKN. Beslutningen ble tatt ut fra at vi ikke trenger et eget bransjeorgan for å håndtere oppgaver som vi selv og NRL løser på en fortreffelig måte. Ut fra et konkurransemessig og ikke minst etisk ståsted, er vi skeptiske til et slikt samarbeid kjedene imellom.

VVS Kjedene Norge (VKN) skriver i sin pressemelding at de driver kjedene på markedets og medlemsbedriftenes premisser til beste for våre kunder. Våre eiere er rørleggerbedrifter, og en av våre roller er å ivareta frie rørleggerbedrifters interesser for å styrke verdikjedens konkurransekraft i markedet. Vi må ha gode konsepter og gode produkter. Vi vil jobbe sammen bransjemessig for å styrke og utvikle gode data- og logistikktjenester som gjør arbeidsdagen mer effektiv for rørleggeren.

Synspunkt på artikkelen? Skriv til journalist Per Henriksen