Nye Oras Vienda ligger i samme prissjikt som en vanlig ettgrepskran, og siden den avanserte teknologien på kranens innside ikke er så plasskrevende, er kranens design minimalistisk og elegant. I tillegg sparer den berøringsfrie kranen både vann og energi.

– Med en berøringsfri kran bruker du automatisk mindre vann. Det er et produkt som gjør vannsparing til en del av hverdagen, uten at det går utover komforten på noen måte, sier administrerende direktør i Oras Armatur, Thomas Hanche-Olsen i en pressemelding.

Skåldesikker kran
- Kranen er svært enkel og hygienisk å bruke. Vannet slutter å renne når du tar hendene vekk fra sensorfeltet, og monterer man skåldesikringen som følger med kranen*, unngår man risikoen for å brenne seg. Derfor passer Venda til brukere i alle aldre, fra de aller minste til de eldste. Oras kranene leveres i flere designalternativer, bruksområder og prisklasser. Det finnes derfor alltid en smart Oras-kran som dekker selv de mest krevende ønsker og behov, sier Hanche-Olsen.
- Det er viktig å merke seg skåldesperren følger med kraner produsert etter 1. mars 2012.

Bruks- og miljøvennlighet har stått i høysetet i utviklingen av de nye berøringsfrie kranene. Ifølge tall fra Enova bruker nordmenn omtrent dobbelt så mye strøm på å varme opp vann som på belysning i hjemmene våre. Forbruket av varmt vann utgjør rundt 20 prosent av husholdningens totale energikostnader, og det gjør varmtvannsberederen til den nest største utgiftsposten i hjemmet, bare slått av romoppvarming.

– Den nye Oras Vienda er et resultat av flere tiårs erfaring. Kranen er et bevis på utviklingen av brukervennlighet, teknologi og design, sier Hanche-Olsen.

Hundrevis av liter i sluket
Han påpeker også at gamle kraner ofte lekker, og at vi sjelden tenker på hvor mye vann som faktisk går i sluket.

– Har du noen gang tenkt på hvor mye vann som renner fra en lekk kran? Hvis en kran for eksempel drypper hvert andre sekund, forsvinner over 70 liter vann ned i sluket hver dag. Hvis det konstant renner en 1 mm-vannstråle, forsvinner svimlende 216 liter vann på én dag, sier Hanche-Olsen.