Oras Group og Alessi startet for 16 år siden et samarbeid som førte til den første baderomskranserien IlBagnoAlessi by Oras, etterfulgt av kjøkkenkranserien LaCucinaAlessi by Oras. Nå er det altså duket for nok et produkt som design- og teknologimessig ligger helt i verdenstoppen.

Servantkran med smarte funksjoner
- Vi var veldig spente på hvordan den nye kranen kom til å se ut, men den svarte i aller høyeste grad til forventningene. Et flott design i kombinasjon med smarte funksjoner burde trigge mange, sier Lars Erik Fossum, Country manager for Oras Armatur.

Den nye Sense servantkranen åpnes ved å trykke forsiktig på toppen og vannet vil renne i 6 sekunder. Ved å trykke på toppen av kranen lenger, vil led lysene slås på og kranen forblir åpen i ett minutt med mindre den er manuelt stengt før det. Temperaturkontrollhåndtaket fungerer også som en strømningsregulator.

Saken fortsetter under bildet:

Den nye servantkranen, IlBagnoAlessi, Sense

Servantkranen kan også utstyres med en Smart Bidetta hånddusj. Håndusjen opererer med en styringsenhet som kommuniserer på radiofrekvenser. Ved løfting av hånddusjen fra holderen, begynner vannet å strømme fra kranen. Ved å trykke på hånddusjen trigges vannforsyningsoverføringen fra kranen til hånddusjen. Kranen lukkes automatisk når Smart Bidetta hånddusj er satt tilbake til holderen. På grunn av den smarte funksjonaliteten, kan Smart Bidetta monteres lenger bort fra kranen.

Innarbeidet samarbeid
- Samarbeidet med Alessi har vært bra i alle år siden det startet for 16 år siden. Begge selskapene er to familieselskaper som har tradisjoner for gode produkter med høy kvalitet, men ikke minst er opptatt av funksjon og design, sier Thomas Hanche-Olsen Vice President Sales for Oras Group i Norden.
- Vi kommer til å teste den nye kranen forsiktig ut i markedet. Vi vil plukke ut noen forhandlere som satser mer på designkraner, og måle respons fra både kunde og forbruker.Dette er en designkran for de som er ute etter det litt spesielle. Alessi lager fantastiske produkter, og klarer å kombinere design med lang levetid og gode smarte funksjoner.

Kjøkkenkranen kommer med smart oppvaskmaskin ventil
Kjøkkenkranen har samme funksjon som servantkranen ved at den åpnes ved å trykke forsiktig på toppen og vannet vil renne i 6 sekunder. Kranen kan også åpnes fra temperaturkontrollspaken for å få enten varmt eller kaldt vann.

Saken fortsetter under bildet:

LaCucinaAlessi, Sense – kjøkkenkran med smart oppvaskmaskin ventil

I dette tilfellet lukkes den automatisk etter ett minutt, med mindre den er manuelt stengt før det. Kranen har også en såkalt rensemodus, når rensemodus er aktivert forblir kranen lukket. Den nye kjøkkenkranen har en svingbar tut og en smart oppvaskmaskin ventil som stenger automatisk etter innstilt tid - tre eller tolv timer – som forhindrer muligheten for vannskader. Oppvaskmaskinventilen kan være forbundet med enten kaldt eller varmt vann.

Markedsansvarlig i Oras Armatur, Terese Lunde sier til VVSforum at kranen kommer til å være salgsklar i Norge i løpet av mars måned.


Her har vi fra venstre designeren av nye " Sense by Oras and Alessi "Rodrigo Torres og Pekka Kuusniemi, CEO i Oras Group i midten.


 
 
Biografi – Rodrigo Torres
Født i Bogotá, Colombia i 1976, Rodrigo Torres fikk sin bachelorgrad i industridesign fra Jorge Tadeo Lozano Universitetet i Bogotá og senere sin mastergrad i design fra Domus Academy of Milan. Rodrigo Torres har jobbet for store internasjonale selskaper som Alessi, Nike og Microsoft. Gjennom årene har han deltatt i flere internasjonale utstillinger og har blitt belønnet med prestisjetunge designpriser. Hans arbeids har blitt publisert i noen av de viktigste design publikasjoner i verden.
Rodrigo Torres er designeren av IL BAGNO ALESSI Sense by Oras servantkran og LA CUCINA ALESSI Sense by Oras kjøkkenkran.