Sammen med hjelpemidler som komfyrvakter, alarmer og dør- og vindussensorer fra Onninen, leverer Oras funksjonelle løsninger som gjør det enklere og sikrere å bruke bad og vann.

- Med flere eldre øker behovet for løsninger som kan gjøre livet litt enklere og tryggere.
Oras har et bredt utvalg armatur med elektronisk og berøringsfri betjening, kraner med automatisk, tidsstyrt vannstopp, og hjelpehåndtak i dusj, sier Terese Lunde, markedsansvarlig i Oras Armatur.

Berøringsfrie kraner
- Sammen med Onninen har vi satset på blant annet Optima kjøkkenkran. Denne er robust og svært enkel å bruke, samtidig som den bidrar til mindre bakteriespredning. Toppmodellen på Optima kjøkkenkran har både berøringsfri funksjon, grepsvennlige hendler som er godt egnet til synshemmede på grunn av kontrastfargen, temperaturdisplay og automatisk avstengningskran for oppvaskmaskinen, forteller Lunde.

Kraner med tidsstyrt vannstopp
Oras leverer ulike armaturer med tidsstyrt vannstopp, både til dusj og vask.
- Dette gjør bruken av vann tryggere – spesielt for mennesker med demens. Når dusjen automatisk stopper etter 4 min eller du kan trygt gå ifra mens du tapper i vann til badekaret, så unngår man vannskader. Med Oras Eterna dusj eller dusj-badekarkran blir denne tryggheten ivaretatt, påpeker Lunde.

Hjelpehåndtak i dusj
Et annet viktig hjelpemiddel i følge Oras Armatur er hjelpehåndtak i dusjen eller i badekaret. Da har man noe å holde seg fast i mens man vasker seg, eller når man heiser seg opp av badekaret. Å hindre skader kan gjøres med noen enkle grep.

- Markedet for velferdsteknologi er i sterk vekst, og for kvalitetsleverandører som Oras og Onninen representerer dette et viktig satsingsområde. Oras' produkter er gjennomprøvde og brukervennlige, og sammen med våre samarbeidspartnere utgjør vi en verdifull leverandør for offentlige og private aktører innenfor velferdsteknologi, sier Lunde.