Arbeiderpartiets Marianne Aasen, leder i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget, varsler en mer spisset og praksisrettet yrkesutdanning i den nye Stortingsmeldingen som skal komme våren 2012, slik VVS-forum skrev forrige uke.

- Ja, jeg er faktisk optimist, understreker Tor Backe.

Tor Backe sier videre at det er gledelig at det ser ut som om byggenæringens langvarige innsats for å få en debatt rundt dagens yrkesutdanning har festet seg hos politikerne.

- På bakgrunn av Aasens innspill på BNLs årsmøte og det hun sa til www.vvsforum.no forrige uke kan jeg ikke se at vi står veldig langt fra hverandre i dette spørsmålet.

Jobbet målrettet
BNL har over tid jobbet veldig målrettet mot utdanningsmyndighetene og de politiske partiene for å nå frem med næringens synspunkter og alt taler for at man har samme oppfatning når det gjelder målsetting og hvilke tiltak som kreves for å nå akkurat dette målet.

- Men tror du at det vil følge nok penger med til det nye Kunnskapsløftet? Ofte er det jo slik i politikken at det ikke følger tilstrekkelig med midler til de endringer som vedtas?

- Jeg kan dessverre ikke uttale meg om dette på det nåværende tidspunkt. Vi vil imidlertid anta at det vil være i boks dersom man ønsker noe med de tydelige signalene som den siste tiden er kommet, sier NRLs administrerende direktør, Tor Backe til www.vvsforum.no.

Full gjennomgang
Det er slik at det er 14 prosent færre jenter og 9 prosent færre gutter som har søkt seg til yrkesfagene de siste årene. Kun 15 prosent av ungdomskullene i videregående skole fullfører til fagbrev.

- Det er nødvendig med en full gjennomgang av dette, sier Arbeiderpartiets Marianne Aasen og lover en styrking av yrkesfagene.