- Vi er meget godt tilfreds med starten og spesielt de siste månedene har vært bra. Vi har erfart at langt flere enn vi trodde på forhånd ønsker å handle VVS-varer på nettet, opplyser segmentdirektør VVS, Per Erik Strand til www.vvs-forum.no.

Kostnadseffektiv netthandel
Per Erik Strand påpeker at det er primært er mange små og mellomstore bedrifter som handler via nettet hos Onninen, men det finnes også større entreprenører.

- Netthandel gir bedriftene en enklere og mer kostnadseffektiv hverdag, sier Onninen-direktøren.

-Men noen store kunder har dere ikke sikret dere ennå?
- Vi er i forhandlinger med flere store rørleggerbedrifter, kjeder og flere store entreprenører. Det skjer noe snart i denne delen av markedet også, men det tar tid å introdusere en ny aktør i markedet og som i tillegg har et helt nytt konsept. Det er altså som forventet.

Overrasket over Solar
- Har det vært behov for å endre på konseptet underveis?
- De store linjene ligger fast, men vi har foretatt noen små justeringer på konseptet. Alt i alt har dette går etter planen.

Onninen hadde, som flere andre VVS-aktører, forventet at Solar skulle komme på banen med sitt opplegg annet halvår i år. Slik gikk det som kjent ikke. Solar kastet kortene og reverserte hele prosessen. Om Solars beslutning sier Per Erik Strand:

- Det var overraskende at Solar trakk seg i og med at de hadde ansatt flere mennesker og søkt medlemskap i NRF. Det er imidlertid tøft å starte fra null som VVS grossist.

Rask levering til gunstige priser
Onninen ønsket å etablere et helt nytt konsept og selskapets strategi har altså slått til. Nå fremstår Onninen som annerledes enn de tre andre, mer tradisjonelle aktørene i markedet. På grunn av ulikheten tar det tid å innarbeide seg i markedet, men det har likevel gått greit for Onninen. Økt konkurranse er sunt og bidrar til skjerping hos alle aktørene.

- Det tar litt tid før rørleggerbedriftene ser fordelen av rask levering til gunstige priser.  Alt i alt gir vi kunden muligheten til å bli mer effektive slik at de kan ut større fortjeneste på sine oppdrag, slik at bunnlinjen blir bedre, mener Strand.