Byggekontrakten er signert og partene er omforent om en videre utførelse i totalentreprise med en kontraktsum på 440 MNOK eks. mva.

- Vi i Skanska er stolte over å få være med å bidra med vår kompetanse i arbeidet med å utvikle fremtidens sykehjem i Oslo. Det har så langt vært en god prosess, preget av åpenhet og tillit, og med svært høy kompetanse i samspillsgruppen. Vi ser frem til det videre samarbeidet om å gjennomføre dette viktige prosjektet for byen, sier Camilla Krogh, konserndirektør med ansvar for byggvirksomheten i Skanska Norge.

Med i samspillsgruppen er blant andre prosjektledelsen fra Omsorgsbygg, OPAK med prosjektledelse, HUS Arkitekter, Bjørbekk & Lindheim og SWECO på rådgiversiden og Skanska som totalentreprenør for prosjektet.

Krogh trekker også fram miljøambisjonene i prosjektet.

- Lindeberg Sykehjem sertifiseres etter BREEAM-Excellent og har en NZEB ambisjon. I tillegg skal prosjektet gjennomføres som fossilfri byggeplass, sier Krogh.

Prosjektet får også solceller på tak og på felter i fasaden. I tillegg skal Lindebergbekken åpnes igjen i forbindelse med byggingen og det etableres bekk og vannspeil i uteanlegget som følge av bekkeåpningen.

Sykehjemmet skal stå klart for overtakelse medio 2020.