– De siste årenes satning på bygging av barnehager har vært et stort løft, men jeg tror nok Bjørn Erik Øye overdriver noe hvis han gir denne satsningen skylden for den sterke veksten i byggekostnadene, sier Kristin Halvorsen til EstateMedia.no.

145.000 m2
Den sittende regjeringen har lovet full barnehagedekning og satt i gang tidenes barnehagebygging for å innfri dette løftet. I fjor ble det ifølge Kristin Halvorsen satt i gang bygging av over 145.000 kvadratmeter til barnehager.

- Annen forklaring
– Selv om bygging av barnehager har økt sterkt de siste årene, utgjorde ikke barnehagebyggingen mer enn en og en halv prosent av samlet areal som ble satt i gang i fjor. Forklaringen på den sterke veksten i byggekostnadene ligger derfor også andre steder, sier Halvorsen.

Sterk vekst
Hun påpeker at det har vært en sterk vekst i den samlede byggeaktiviteten gjennom flere år, noe som har ført til at kapasitetsutnyttingen i næringen er svært høy.

- Høy byggeaktivitet i Europa
– Videre har høy byggeaktivitet også ellers i Europa og flere år med sterk vekst i verdensøkonomien bidratt til at prisene på viktige innsatsvarer, som stål og betong, har økt markert, sier Halvorsen.


kilde: estatemedia