Østlandske VVS AS ble etablert av Helge Ranheim i 2002, og er i dag en etablert totalleverandører for både prosjektering og utførelse innen alt av rørtekniske anlegg til bolig- og næringsbygg. Selskapet kan vise til en sunn og god vekst.

- Vi har er svært opptatt av risikostyring i våre prosjekter. Vi ønsker å levere best mulig håndverk og kvalitet i alt vi gjør, sier han til VVSforum.

-  Gode tall mener vi er ett sunnhetstegn, som både våre kunder og samarbeidspartnere også setter pris på. Vi skal være en trygg partner for de som vil jobbe sammen med oss, det gjelder både leverandører og kunder. 

Saken fortsetter under bildet:

Østlandske VVS_2.jpg
Bilde: Et knippe ansatte samlet i anledning overtakelse av de nye elektriske Mercedes Vito bilene. 

Trimmet organisasjon

Som et ledd i å forbedre virksomheten ytterliggere, har Østlandske VVS vært igjennom ett år med en egen coach, hvor samhandling, forandringsvillighet og målfokus har vært sentrale områder og temaer man har jobbet med. Selskapet er i en kontinuerlig utviklingsprosess. 

- Vi setter kompetanseheving høyt på programmet, og både teamet ute og inne har blitt trimmet. I tillegg har både enkeltpersoner og avdelinger blitt «gått etter i sømmene» for å skape forbedringer og å bygge relasjoner. Teambuilding og gode tekniske løsninger har vært et par av begrepene som har gått igjen. Miksen mellom de yngre i bedriften som er veldig gode på å tilegne seg kunnskap, ikke minst datateknisk, og gjør ting kjapt, og vi litt eldre med en god del ballast og erfaring, er veldig positivt og skaper en dynamisk organisasjon, sier Ranheim

Strategiutvikling

Helge Ranheim vil fremover jobbe med strategiutvikling, både på kort og lang sikt. Han skal også jobbe tett med kundene og oppdragsgiverne, for at man sammen kvalitetssikrer samarbeid og prosjektflyt. Gjennom mange år i bransjen har han opparbeidet et stort nettverk, og vil også bruke sin erfaring til ivareta både eksisterende og nye kunder. 

- Det er nå viktigere enn noen gang å ha riktig fokus, spesielt på de forholdene man selv kan få gjort noe med.

I tillegg til en fortsatt aktiv rolle i Østlandske VVS, har Helge også andre sentrale verv. Han er styreleder i rørleggerkjeden VVS Eksperten, hvor selskapet har vært medlem i hele 12 år, samt styremedlem i Rørentreprenørene Norge. 

Med de forandringene man nå gjør, har selskapet også jobbet med å rendyrke, samt styrke de ulike markedene man operer i. Østlandske VVS har delt opp virksomheten i tre avdelinger.. De har nå en egen prosjekt-, service-, og ettermarkedsavdeling, Rørleggerbedriften har per dags dato 38 ansatte, hvor hele 11 av disse er lærlinger. Det er dermed en svært offensiv og veletablert bedrift sønnen Anders nå overtar det daglige ansvaret for.

Økt fokus på bærekraft

I en tid hvor flere aktører i VVS-markedet stagner på grunn av galopperende priser og leveranseutfordringer, holder Østlandske VVS fortsatt høy fart og velger å ta investeringer for å styrke sin posisjon ytterligere. Det innebærer også økt satsing på bærekraft, og nylig gikk bedriften til innkjøp av hele 9 elektriske biler som en del av den grønne tankegangen. Ny layout på logoene gjør også at den nye bilparken fremstår mer synlig og miljøriktig. 

Saken fortsetter under bildet:

Østlandske VVS_3.jpg
Bilde: Her ser vi de ansatte på rekke og rad foran de ni elektriske bilene bedriften nylig har kjøpt. 

Ranheim er ikke i tvil om at det over tid er viktig for rekrutteringen til bransjen å ha et bevisst klimafokus, og at det skapes gode og sunne arbeidsplasser. 

Han påpeker samtidig at det er viktig med et bredt perspektiv, ved at de også må levere på områder som produksjon, fremdrift og utvikling om de skal lykkes. 

- Å ha lærlinger er en viktig del av egenrekrutteringen, og vi merker at mange søker seg hit hvert år. Det er et tegn på at vi er en attraktiv lærearena og arbeidsplass, sier den avtroppende daglige lederen.