Oslo er nå formelt kandidatby for De olympiske og paralympiske vinterleker i 2022 og NHO-sjefen mener et OL kan være bra for Norge.

– Det vil kunne være veldig positivt for byggenæringen, handelsnæringen og reiselivsnæringen, i tillegg til at det god norgesreklame, sier Kristin Skogen Lund til NRK.

Ringvirkningene vil være positive.

Vitamininnsprøytning
Til tross for at det er et dyrt arrangement, mener NHO-sjefen det vil kunne gi gode ringvirkninger til hele landet.

– Det er snakk om mye penger, men nå har Norge en relativt god økonomi, og vi vet at med den befolkningsveksten vi har, må vi foreta nødvendige investeringer. Ringvirkningene vil være positive og gi en vitamininnsprøytning til hele landet, sier Skogen Lund.

Hun peker imidlertid på at det blir viktig å gjennomføre slik at vi får mest mulig igjen for det, i tillegg til at et OL ikke bør gå på bekostning av viktige prioriteringer som helse og samferdsel.
•Les også: NHO Oslo og Akershus sier JA til OL i Oslo i 2022.

Må stille krav
Den internasjonale olympiske komité (IOC) har fått mye kritikk den siste tiden, og NHO-sjefen er opptatt av at vi må stille krav.

– Det virker for meg som at mye av kritikken mot IOC er berettiget. Men jeg mener også at Norge er i en posisjon til å gjøre noe med det og stille krav til hvordan et slikt arrangement skal foregå på en bærekraftig og skikkelig måte.

Når vi først er en aktiv deltaker må vi også kunne ta et ansvar for at OL kommer på rett kjøl, mener Skogen Lund.

Forsvarlig økonomisk
OL i Sotsji ble voldsomt dyr, men NHO- sjefen mener vi vil kunne klare å arrangere et OL innenfor forsvarlige økonomiske rammer.

– Jeg tror at vi vil kunne klare å arrangere et godt og folkelig OL til en langt lavere pris. Det ligger nesten i vår kultur å kunne få til det, sier hun til NRK.

Formelt har ikke NHO tatt standpunkt til hvordan organisasjonen stiller seg til et vinter-OL i Oslo om åtte år.