Kommunal- og regionaldepartementet har derfor opprettet en egen nettside, http://www.regjeringen.no/miljohandlingsplan, der de som vil kan komme med synspunkter og forslag.

Miljøhandlingsplanen vil ta utgangspunkt i klimaforliket og miljømål Regjeringen allerede følger opp, og skal gi en samlet oversikt over konkrete mål og tiltak som vil gjelde bygg og boliger for den kommende fireårs perioden. Flere departementer og etater har ansvar for mål og tiltak som påvirker miljøtilstanden i bolig- og byggsektoren.

- En samlet fremstilling av alle tiltakene i en plan kan være nyttig for de mange aktørene i byggenæringen og kan stimulere til økt innsats i årene som kommer, sier statsråd Kleppa. - Men vi er også avhengige av å spille på lag med folk flest, de som eier og bruker alle boligene og byggene, hvis vi skal få redusert klima- og miljøpåvirkningen fra denne sektoren i vesentlig grad. Jeg kan ikke love at alle innspill vil bli brukt i planen, men jeg kan love at vi vil studere alle ideer og meninger med interesse, sier statsråden som håper at mange vil benytte anledningen til å besøke den nye nettsiden og gi sine innspill til planen.

Innspill blir mottatt til og med 20. mars, og vil være tilgjengelig på nettsiden til 1. juli 2009.