Trond Ophus understreker at Normann Etek AS er tilfreds med utviklingen og at finanskrisen på ingen måte har ført til noe bråstopp i salget av varmepumper, men likevel er det altså en markant økning i forespørslene de siste månedene.

- VI er veldig godt fornøyd med hvordan markedet fungerer. Flere og flere jakter på god og riktig informasjon, derfor var dagene under messen Bygg Reis Deg viktig for oss. Vi hadde travle dager og slik skal det være, mener produktsjef Ophus.

Ett av produktene som Normann Etek AS viste frem under forrige ukes messe på Lillestrøm var nyvinningen Thermia Atella. Den nye luft/vann varmepumpen er tilpasset den moderne boligs behov. Trond Ophus forteller:
- Denne varmepumpen er meget fleksibel og kan kobles sammen med eksisterende komponenter, som for eksempel fyrkjeler og dobbeltmantlet bereder. Har man behov for en komplett løsning kan man enkelt supplere varmepumpen med de nødvendige delene. På denne måten unngår man å investere i deler man ikke har behov for.

Den nye varmepumpen består av en utedel med alle varmepumpens funksjonaliteter. Utedelen kombineres med et styreskap. Dette monteres inne i huset.
- Atella er full av tekniske innovasjoner og oppfyller følgelig alle krav som stilles til en effektiv luft/vann varmepumpe.

Pumpen henter ut gratis energi fra uteluften helt ned til minus 16 grader. Lydnivået er lavt og det er mulig dekke opp til 75 prosent av energien som kreves til oppvarming og varmt vann.

Enovas tilskuddsordning for husholdninger passerte i sommer 10 000 utbetalte og sluttførte saker. Produktsjef i Normann Etek AS, Trond Ophus understreker muligheten for å få støtte til installasjon av varmepumpe.
- Tilskuddsordningen åpner for muligheter til å søke om tilskudd til blant annet væske/vann varmepumper og uteluft/vann varmepumper. Ordningen bidrar til at det blir enda mer økonomisk å investere i en varmepumpe, sier Ophus.

- Hvordan er situasjonen og utviklingen når det gjelder større anlegg for næringslivet?
- Vi setter sammen flere av våre produkter når det dreier seg om større anlegg, så når det gjelder næringsbygg har vi mye å tilby. Blant annet har vi akkurat installert et nytt, stort anlegg for Avantor i Nydalen i Oslo.