Målet er: ”Unge arbeidstakere og deres arbeidsgivere skal ha kunnskap om arbeidslivets regler og sentrale betingelser for et godt arbeidsmiljø, slik at de unge har best mulig forutsetning for å få en god start i arbeidslivet.”

I forbindelse med satsningen har Arbeidstilsynet i år startet opp et nasjonalt prosjekt som har fått tittelen ”Rett start for unge arbeidstakere”. Prosjektet vil gå frem til høsten 2011 når nåværende strategiske plan for Arbeidstilsynet utløper. Hovedaktivitetene i prosjektet vil være veiledning og informasjon rettet mot skoler, utdanningsmyndigheter og andre relevante aktører. Det skal også gjennomføres tilsyn i utvalgte bransjer med høy andel av unge arbeidstakere.

I ukene 26 og 27, dvs i perioden 22. juni til 3. juli 2009, vil Arbeidstilsynet over hele landet gjennomføre tilsyn i utvalgte bransjer for å undersøke hvordan arbeidsgiver ivaretar arbeidsmiljøet til unge arbeidstakere. Bygg & anlegg, helse & sosial, hotell & restaurant, industri samt varehandel er bransjer som er plukket ut for tilsyn.