- Vi har vært klasseledende hva gjelder å bruke minimalt med energi for å sikre snø og isfri gater, større åpne plasser og områder hvor folk ferdes. Nå har vi utviklet en ny temperaturføler som ligger nedsenket, men samtidig synlig i overflaten og som er beskyttet av en kraftig stålramme rundt føleren, sier Tor Johnsen, markedssjef i Aiwell AS i en pressemelding.

- Nøyaktig og korrekt informasjon om temperaturer i både bakke og luft er viktige elementer for å sikre områder som skal være trygge og ferdes, samtidig med minimalt energiforbruk.

Johnsen forteller at den nye løsningen gjør det enklere å montere føleren riktig, slik at avlesningen gir mer informasjon og blir enda mer korrekt.
- Spesielt på vannbåren gatevarme er denne føleren meget god. Her er det viktig å vite rør-temperatur og nøyaktig overflate temperatur. Den nye føleren dekker begge områdene.

Selve føleren er støpt i et meget solid materiale som brukes i offshore. Føleren er igjen omringet av en solid rustfri ramme slik at den tåler å bli kjørt over av selv de tyngste kjøretøy.

- Skulle føler blir skadet så er det meget enkelt å skifte den ut, da tilførselkabel ligger i trekkerør, opplyser Aiwell.