Nå har databaseeierne gått sammen om et banebrytende utviklingsprosjekt som skal skape en felles plattform slik at det kan gjøres oppslag i alle tre databasene fra ett sted.

I mai 2009 ble det undertegnet en avtale mellom Norske Rørgrossisters Forening VVS, Elektroforeningen og Norsk Byggtjeneste A/S, om utvikling av en kommunikasjonsplattform. Denne plattformen skal ha som oppgave å binde de tre databasene sammen, og med én innlogging vil man få tilgang til alle tre databasene. I tilegg er det inngått avtale med Forsvarsbygg som er kunden i prosjektet.

– Kommunikasjonsplattformen skal forbedre og forenkle informasjonslogistikken for hele
Byggenæringen, forteller daglig leder Eva Andersen i Norske Rørgrossisters Forening. –Arkitekter, rådgivende ingeniører og entreprenører vil kunne effektivisere sine arbeidsprosesser. Via plattformen vil de kunne lage bestillingsunderlag og materiallister for komplette bygg.

I tillegg til å være et bindeledd mellom varedatabasene, skal kommunikasjonsplattformen sørge for kobling mot bygningsinformasjonsmodeller (BIM) og E-handelsløsninger. Plattformen er en viktig komponent i utviklingen av building SMART-teknologien, der hensikten er å digitalisere og effektivisere byggeindustrien.
Løsningen innebærer at de merkantile prosessene kan gjøres lokalt, og bidrar til å forenkle innkjøpet både for førstegangskjøp og ved senere gjenkjøp i driftsfasen.

Avtalen mellom de tre databaseeierne representerer et betydelig utviklingsprosjekt på ca. 15 millioner kroner. Forsvarsbygg som stor statlig eiendomsaktør skal være en pådriver i utviklingen av prosjektet. Innovasjon Norge støtter prosjektet med NOK 4,3 mill og de tre vare- databaseeierne bidrar likt og er med som likeverdige partnere. En del av utviklingen er den nye databasen sammen med IFD SignOn. Kommunikasjonsplattformen skal være ferdig i løpet av 2011.

– Prosjektet forventes å være klart i 2011, men tidspunktet er ennå usikkert, for her er det mye upløyd mark, så det må få ta sin tid, sier Eva Andersen. NRF-databasen skal fortsette å leve sitt eget liv ved siden av den nye