Torgersen er opprinnelig utdannet markedsøkonom, men som 4. generasjon i en gammel rørleggerfamilie fra Sandnes er han oppvokst med rør og varme. Allerede i 1992 ble han introdusert for varmepumper og siden 1998 har han jobbet med varmepumper på heltid.  Siden 2002 har han samarbeidet med Alpha-InnoTec Gmbh. og i 2007 dannet de selskap sammen.

Dyktig bidragsgiver for NOVAP
Med sin faglige tyngde og lange erfaring fra bransjen, vil Torgersen være en dyktig bidragsgiver i forhold til NOVAPs videre arbeid uttaler NOVAP. - Som styremedlem i NOVAP så ønsker jeg å jobbe aktivt for at varmepumpebransjen skal framstå som en seriøs bransje som bidrar til bedre energibruk i Norge og legge forholdene til rette for at forbrukeren blir tatt vare på forteller Torgersen og gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

Da Nibe ble kjøpt opp av ABK i vår, besluttet Rune Østvold fra Nibe å trekke seg fra styret. Han har vært en viktig støttespiller for NOVAP og gjort en meget god jobb som styremedlem. Styreleder Gunnar Solem fra ABK fortsetter i NOVAP sammen med de øvrige styremedlemmene.

Styret i NOVAP består nå av:
Styreleder
Gunnar Solem
ABK AS

Styremedlemmer:
Bernt Gisle Aasland
IVT Naturvarme AS

Benny Simonsen
Vaillant Group Norge AS

Arild Stenbråten
Ecoconslut AS

Svein Torgersen
Alpha-InnoTec Norge AS