Dette kom frem på Havnekonferansen som ble arrangert i regi av Estate Media denne uken.

Med en godkjent regulering for 46.700 kvadratmeter blir bygget det desidert største i Bjørvika. Til sammenlikning er det såkalte Deloitte-bygget på 17.000 kvadratmeter og Visma-bygget på 25.000 kvadratmeter.

Tomten det skal bygges på, ligger på sjøsiden av luftetårnet til senketunellen, i områdeplanen også kalt Felt D6. Administrerende direktør Eva Hagen i Hav Eiendom sier til Estate Nyheter at tomten åpner flere nye muligheter for området.

Vurderer flytting av veier
- Vi kommer til å få noen fundamenteringsutfordringer med tanke på senketunnelen som ligger under. For å utnytte tomten best mulig ser vi derfor på om vi skal restrukturere området, noe som vil innebære flytting av veier og skyving på tomter. Vi er veldig opptatt av å finne den riktige og beste løsningen før vi går videre. Vi ser derfor på om vi kan bruke tomten til å bidra ekstra i området, som for eksempel å knytte Ekeberg bedre ned mot Bjørvika.

Hagen sier videre at de er i en utredningsfase og at planene for tomten tidligst blir sendt inn mot slutten av inneværende år.
- Det er ikke riktig å legge det ut for salg nå. Til det er det for mye usikkerhet, og vi må først kunne vise frem mulighetene for tomten.