I utviklingsprosessen er det lagt vekt på lav lyd, høy energieffektivitet og smakfull design opplyser Flexit i en pressemelding til vvs-forum.no.

To i en
Flexit SPIRIT K2 er et luftbehandlingsaggregat med roterende varmegjenvinner og integrert kjøkkenhette. Kombinasjonen av disse to funksjonene i samme produkt gjør at man sparer en installasjon. Avkastluften fra kjøkkenhetten og aggregatet går i samme kanal, og det er behov for kun ett avkastpunkt i yttervegg eller over tak. Produktet plasseres over komfyr, og passer i både nye og eksisterende leiligheter, hybelleiligheter, rekkehus og mindre eneboliger.

Markedets mest stillegående
Flexit Spirit K2 er utviklet for plassering i åpne kjøkkenløsninger. Dette stiller strenge krav til lyd. Flexit SPIRIT K2 er svært stillegående. Aggregatet er godt støyisolert og luftstrømmene innvendig i aggregatet går enkleste vei med minst mulig motstand. Viftenes plassering og viftehusenes utforming sikrer minst mulig luftmotstand og dermed lav lyd. Spirit K2 har en meget solid konstruksjon med ekstra lyddemping. Flexit Spirit K2R er markedets mest stillegående, og har lyd lavere enn 30 dB(A) (LpA) ved 126 m3/h og 100 Pa kanaltrykk.

Energieffektiv
De nye byggeforskriftene stiller nye og strengere krav til energiytelse i ventilasjonsanlegg. Blant annet kreves det at det gjenvinnes varme fra ventilasjonsluft, og kravet er uttrykt som minimum 70% årsmidlere temperaturvirkningsgrad. Flexit SPIRIT K2R oppfyller dette kravet til energieffektivitet.

Funksjonell design
Flexit Spirit K2 R er det første produktet i rekken av Flexits neste generasjons produktplattform. Flexit Spirit K2 R avslører en ny og spennende visuell identitet hvor formspråket er knyttet opp mot forbedret funksjonalitet. Produktet gir et enkelt og stilrent uttrykk hvor funksjonelle detaljer spiller hovedrollen. Det minimalistiske formspråket gjør at Spirit K2 R passer inn i alle typer kjøkken, både moderne og tradisjonelle. Produktet kan tilpasses ulike høyder på overskap med dekkpaneler som skjuler kanalene over kjøkkenskapet. Ytre mål på Flexit SPIRIT K2 gjør at det passer inn i kjøkkenmoduler med 60 cm bredde. Flexit SPIRIT K2 finnes i fargene hvit og sølv. Den nye plattformen er utviklet i samarbeid med Hareide Designmill og Norsk Designråd.

Effektiv fjerning av matos og matlukt
Under matlaging fanges matos opp i kjøkkenhetten, og matlukt fjernes effektivt. For å unngå tilsmussing av rotoren, går matosen utenom rotorgjenvinneren (by-pass-funksjon). Kjøkkenhetten leveres med et glasskjørt. Den effektive viften sammen glasskjørtet sørger for ekstra god osoppfanging slik at matos og matlukt fjernes fra kjøkkenet. Kjøkkenhetten er utstyrt med 11W Lavenergi kompaktlysrør som sørger for godt arbeidslys.

Styrepaneler
Til det nye aggregatet, kan man velge mellom styrepanelene CI 50 eller CI 500. Begge panelene regulerer mengden ventilasjonsluft og ettervarme. De har varsling for når ettervarme ligger inne samt varsling ved feil og behov for filterbytte. Styrepanel CI 500 har i tillegg ur-funksjon. En 12 meter lavvoltsledning som strekkes mellom styrepanel og aggregat medfølger.