Energimerkeforskriften stiller blant annet krav til regelmessig (hvert 4. år) energivurdering av tekniske anlegg i bygninger. Målet er å stimulere til energieffektivitet gjennom god installasjon, drift og vedlikehold av anleggene. Plikten til energivurdering gjelder fra 1.1.2010 og skal derfor gjennomføres så raskt som mulig.

Status er at ordningen med energivurdering av tekniske anlegg i bygninger ikke har fått særlig stor oppmerksomhet i Norge. Det reviderte Bygningsenergidirektivet som forventes innført i Norge 2012 utvider virkeområdet for ordningen. Dette skjerper oppmerksomheten om betydningen tekniske anlegg har for en bygnings energieffektivitet. Dette kurset er utviklet av personer med meget god kjennskap til så vel praktisk energieffektivisering som til forskriften og bakgrunnen for forskriften.

 

Kurset legger vekt på innsikt og bevisste valg knyttet til å kunne foreta energivurdering av tekniske anlegg i bygg iht. kundens forventninger og myndighetenes krav. Aktuelle deltakere er eksperter som har/ønsker den grunnleggende faglige kompetanse som forskriften stiller som krav til å utføre energivurdering av teknisk anlegg.

 

Etter kurset skal deltaker kunne;
· Foreta energivurdering iht. ”Energimerkeforskriften”
· Stimulere eier til energieffektivitet gjennom god installasjon, drift og vedlikehold
· Fremskaffe nøkkeltall for systemvirkningsgrader (iht. NS 3031)
· Kjenne til energimerkeordningen, slik at merking og energivurderingen kan gjøres samtidig for å få best mulig effektivitet.
· Kjenne til hvilket juridisk ansvar man tar på seg
· Opplasting og registrering av data knyttet til energivurderingen.

 

Kurset omfatter gangen i en energivurdering, forberedelse, registrering av grunndata, etablering av målepunkter, inspeksjon, målinger, rådgiving og rapportering og hva dette innebærer i praksis. Integrert i kurset inngår identifisering av vanlige feil og mangler ved anleggene og utforming av forslag til forbedringspunkter/tiltaksliste.

 

Ytterligere  praktisk informasjon og eventuell påmelding finner du her.

 

Kursavgift inkluderer kursmateriell, lunsj og kaffepauser.
Pris
Medlemmer kr. 5 500,-
Andre kr 7 500,-