- VI har sterk fremgang i Norge og disse isolasjonsskallene vil være et viktig supplement til alle våre eksisterende produkter, sier Catherine Tynes Kjellbergh, som er sales manager for ESBE i Norge.

ESBE Group er i dag markedsledende på produkter som gjør at installatører kan tilby huseiere i hele Europa ressursbesparende produkter og løsninger for reguleringer av varme og kulde i hydroniske systemer. Nå utvides altså produktsortimentet med isolasjon. Som første produsent av blandeventiler lanserer ESBE en komplett serie med isolasjonsskall til å dekke ESBE-seriene VRG og VRB.

Reduserer varmetapet
Det nye isolasjonsskallet er utviklet i henhold til det tyske direktivet EnEV2009 og reduserer varmetapet md hele 65 prosent sammenlignet med et uisolert system. Installasjonsskallene passer altså til ESBES ventilserier VRG og VRB. De nye skallene er laget med svært god tetting for å hindre luftsirkulasjon. Dette gir store energibesparelser.
Produktmanager for ESBE, Johan Bergstrøm sier dette om det nye produktet:

- Vi har konstruert isolasjonsskallene til å passe utelukkende til våre egne ventiler. Det er gode tettinger som holder på den oppvarmede luften inne i skallet og hindrer energitap. Denne egenskapen er viktig og skiller vårt skall fra isolasjonsskall fra generiske løsninger på markedet. De er et logisk tilskudd til utvalget vårt da de bekrefter våre kjerneverdier for komfort, sikkerhet og energibesparelser.

Videre vekst i Norge
Isolasjonsskallene er konstruert med en selvlåsende funksjon. Dette sikrer en rask og enkel installasjon.

- En generell trend i markedet er den utstrakte bruken av isolasjon på rør i ikke-oppvarmede områder. Det er mye bedre å isolere ventilene når vi ved at varmetapet blir redusert betydelig, påpeker Johan Bergstrøm i ESBE.
Catherine Tynes Kjellbergh understreker også at det nye produktet er viktig for det norske markedet. Hun sier til www.vvs-forum.no:

- Med enda større forbedring i komfort og med større energisparingspotensial ved bruk av isolasjonsskall på ventilene har vi et godt utgangspunkt for videre markedsvekt i Norge.