Beregningsprogrammet "TEK-sjekk Energi" kan brukes til å gjøre kontrollberegninger mot kravene gitt i TEK10 § 14, NS 3700 Kriterier for passivhus og lavenergihus. Boligbygninger eller NVE sin energimerkeordning for bygninger. Alle bygningskategoriene i TEK10 og i energimerkeordningen kan beregnes.

TEK-sjekk Energi:
- beregner bygningens varmetapsbudsjett
- beregner netto energibehov
- kontrollerer energiforsyningen
- beregner hvilket energimerke bygningen oppnår
- kontrollerer termisk inneklima

Resultatene oppgis som sentrale inndata i henhold til NS 3031. Man kan også lagre resultater som XML-fil slik at data for energimerking kan eksporteres.

– En av de store fordelene med det nye energiberegningsprogrammet er XML-eksporten til Energimerkeordningen. Ved energirammeberegning utarbeider programmet en XML-fil som så kan lastes opp til energimerkeordningen, sier prosjektdirektør Tore Kvande ved SINTEF Byggforsk.

Bruksanvisning for TEK-sjekk Energi er gitt i Byggforskserien 472.212 Bruksanvisning for energiberegningsprogrammet TEK-sjekk Energi.

For kontroll av at bygninger oppfyller kravene til energieffektivitet i henhold til Energitiltak i TEK10, er det behov for færre inndata. Abonnenter på Byggforskserien har fortsatt tilgang til programmet "Energitiltak og varmetap (TEK10 og TEK07)" som kontrollerer at kravene til energitiltak er tilfredsstilt.