Juryen begrunnelse var som følger:
Bedriften ble startet av to gründere fra regionen. Bedriftsideen tar utgangspunkt i ny dyseteknologi som tilfredsstiller behovet for mindre vannforbruk og lavere innstallasjonskostnader. Det har i bedriftens korte levetid blitt utviklet 2.generasjons lavtrykk vanntåkedyser. Slik sett er produktet nyskapende og fremtidsrettet både med hensyn til økte krav i markedet, lavere kostnader og økt fokus på miljø og bærekraft gjennom mindre vannforbruk.

Bedriften har i de få årene den har eksistert vist en god økonomisk utvikling med økende omsetning og bedring av resultatet.
Videre har bedriften vekstambisjon i et internasjonalt marked.

Det viser pågangsmot og vilje gjennom at også regelverket rundt slike slukkingssystemer må påvirkes for at det skal åpnes for bruk av denne teknologien.

Systemet
Vanntåke bruker langt mindre vann ved en eventuell brann, ned mot 20%, noe som gir mindre vannskader. Mindre vannbehov gir også mindre rørdimensjoner, enklere montering og dermed lavere installasjonskostnader. Det kreves også mindre vann inn i bygget, noe som er viktig ved ettermontering av anlegg, slik at man unngår graving. Dette er også et poeng der vanntilførsel er et problem, for eksempel utenfor kommunalt nett.

I 2010 kom 2. generasjon dyse på markedet, Prev 1 og 2, en mindre, lettere og rimeligere dyse med større dekningsareal. Dette styrket konkurransefortrinnet for selskapets systemløsninger, og etterspørselen økte. I 2010 kom også den første internasjonale distributøren på plass, nemlig Ultra Suppression Systems Ltd i England.
Prevent Systems leverer automatiske slokkesystem til de fleste bygg, men prioriterer boliger/omsorgsboliger og verneverdige bygg. Både fordi selskapets løsninger egner seg godt i denne type bygg og fordi markedspotensialet er økende.
 
Historien
I over 20 år har Bjørn Hansen jobbet med utvikling av dyseteknologi for lavtrykk vanntåke brannslokking, i starten beregnet for offshore bruk. Her ble det i løpet av 90-tallet behov for å utvikle ny slokketeknologi grunnet krav fra Amerikanske myndigheter, og med sin erfaring som maskinist til sjøs og en god slump teknisk innsikt, utviklet Bjørn første generasjon dyse, Flexifog. Denne ble i 92-93 lisensiert ut til Autronica, men i 2007 ble lisensen tatt tilbake for bruk på land. Samme år  etablerte Bjørn Prevent Systems AS sammen med Erling Mengshoel, som er daglig leder i selskapet. Senere kom bl.a. Eidsiva Vekst og Erling Tvete inn på eiersiden.

Leverte anlegg
Prevent System har blant annet  levert anlegg til Vigelandsmuseet, Frogner Hovedgård, Observatoriet i Oslo, flere bygården fra 1890-årene i Oslo, Gravberget kirke, Fåvang kirke, Brandval kirke og Ersgaard (leilighetskompleks på Lillehammer). Selskapet har i tillegg vært med å sikre gågata i Lillehammer, et stort fellesprosjekt innen vern av tett trehusbebyggelse.