- Dette er en anerkjennelse av den jobben vi har gjort de siste sju årene. Vi er stolte, glade og ydmyke, fastslår daglig leder i Single-Phase Power, Arne Høeg.

Den aktuelle varmepumpen er bygd på teknologi som bedriften har utviklet selv. Pumpen er testet og dokumentasjonen er på plass etter å ha gjennomfør tre pilotprosjekter. Pumpen leverer varme ved høyere temperaturer og temperaturløft enn det som er vanlig.

Den første kommersielle varmepumpen av denne typen ble installert hos TINE Meierier i Byrkjelo tidligere år. Pumpen leverer varme ved 120 grader celsius kjøling og ved 0 grader celsius. Næringsmiddelindustrien er en typisk bransje der det er mye å hente på energigjenvinning.

- Det er bestilt deler til tre nye pumper og nå jaker vi på flere kontrakter. Det kan kanskje bli enklere nå, mener Høeg.

Juryens begrunnelse gikk blant annet ut på at Single-Phase Power har utvidet varmepumpenes bruksområder med sin nysatsing.

- Samtidig har denne teknologien et stort internasjonalt potensial, opplyste Elisabeth Sæther fra Norges Naturvernforbund. Hun delte ut prisen siden Naturvernforbundet vant prisen i 2010.