EcoAir modellene er CTC `s mest solgte varmepumper. Effekten er på hele 15, 20 og 25 kW (modellene på 20 og 25 kw finnes kun i 400V). Man kan i tillegg kaskadekoble opp til tre varmepumper i valgfrie størrelser.

- Vi har hørt på våre installatører og deres ønsker uttaler adm.direktør i CTC Thore Sydtangen i en pressemelding til vvs-forum. Derfor er CTC EcoAir uvanlig enkel å installere. Installasjonen tar liten plass med enkel rør- og elinstallasjon. Alt er tilkoblet i bekvem installasjonshøyde, med god plass rundt.

Verdt å vente på
Å konstruere varmepumper med stor effekt er betydelig vanskeligere enn å bare skalere opp de mindre. Det som gjør de nye EcoAir-modellene så ¬effektive er blant annet en ny type kompressor. Den er av såkalt EVI-type som kjøler hetgassene betydelig bedre enn før. I bilterminologien kan man sammenligne en EVI-kompressor med turbo. Arbeidsområdet på kompressoren blir større og den kan arbeide jevnere. Mer varmtvann. Mer varme. Bedre effekt. Med stor sannsynlighet blir også livslengden på ¬kompressoren lengre takket være en ¬lavere arbeidstemperatur.

Raskt og mye varmvann
En av de største utfordringene for varme¬pumper i rekkehus, blokker og lignende er evnen til å raskt kunne varme opp mye varmtvann. I slike boligtyper er det mange som dusjer samtidig.  De nye EcoAir-modellene gir 65 ËšC varmvann fra –10 till +40ËšC. Og ¬skulle kulda slå til med temperaturer ned til –20 ËšC så klarer EcoAir å levere cirka 55ËšC varmtvann.

Kondenskar med varmeslynge
På mindre varmepumper for villaer er det normale kondensvannet fra varmepumpen ikke noe problem ved hjelp av husets normale drenering. På større luft-vann varmepumper blir vannmengden større. Derfor er våre nye varmepumper utrustet med et stort og kraftig kar som fanger opp alt kondensvann. Vi har også utrustet kondenskaret med en varmeslynge for å forhindre isdannelse. Det finnes i tillegg et avløp for å tilslutte en slange til drenert grunn eller overvannsledning.

Styr og regulér med EcoLogic.
Rett styring avgjør om du får rett økonomisk utnyttelse og komfort i anlegget. CTC Eco¬Logic styrer og overvåker opp til tre varme¬pumper.