- Jeg er fornøyd med at stillingene vakte betydelig interesse og gleder meg over å ha fått på plass en sterk ledergruppe, sier direktør Morten Lie. Vi har store oppgaver og en klar ambisjon om å vise vei til bedre bygg gjennom samarbeid med næringen, kommunene og aktuelle fagmiljøer, sier Lie.


Avdelingsdirektør bygg og byggeprosess
Ketil Krogstad (49) er ansatt som avdelingsdirektør for avdelingen for bygg og byggeprosess. Han er i dag bygningssjef i Bærum kommune. Krogstad er utdannet sivilingeniør og har ni års erfaring som rådgivende ingeniør bygg fra Multiconsult og Norconsult. Siden 1998 har han hatt ulike stillinger i Bærum kommune, de siste seks årene som bygningssjef. Han har også vært fire år i Kommunal- og regionaldepartementet, som seniorrådgiver i bolig- og bygningsavdelingen.

- Som bygningssjef i en kommune med stort utbyggingspress, kjenner jeg godt til praktiseringen av regelverket og hva som oppleves som vanskelig, både hos bransjens ulike aktører og i kommunen. Sammen med dyktige kolleger i direktoratet skal jeg nå bidra til at reglene formidles og utvikles mer i retning av brukernes behov. Regelverket oppleves som komplisert, og det må vi ta inn over oss. Derfor må det skje et kontinuerlig forbedringsarbeid i dialog med brukerne, sier Krogstad. Krogstad starter i direktoratet 20. august.


Avdelingsdirektør produkter og installasjoner

Janneke Solem (35) har tiltrådt som avdelingsdirektør for avdelingen for produkter og installasjoner. Solem er jurist og har arbeidet med EØS-rett i Mattilsynet før hun startet i BE høsten 2011.

- Jeg gleder meg til å ta fatt i spennende oppgaver sammen med kompetente medarbeidere, sier Janneke Solem. 

Kommunikasjonssjef
Gro Maren Mogstad Karlsen (40) har tiltrådt som kommunikasjonssjef. Hun har arbeidet i direktoratet siden 2010. Mogstad Karlsen er medieviter fra Universitetet i Oslo og har erfaring fra Energi Norge.

- Bygg spiller en stor rolle i alles dagligliv og det er mye oppmerksomhet rundt bygningsregelverket. Jeg gleder meg til å løse krevende kommunikasjonsoppgaver sammen med dyktige kollegaer, sier Gro Maren Mogstad Karlsen.