I dette finnes det nye, varmere fargetoner, de første satinerte glassoverflatene og tredekor med strukturert overflate.

Alape tilbyr 40 forskjellige farger, materialer og overflater i sitt komponentsystem. Dermed har byggherrer og planleggere et byggesystem med mangfoldige kombinasjonsmuligheter tilgjengelig, slik at servanten kan tilpasses forskjellige romkonsepter. I sammenheng med Alape basiskomponenter av glasert stål – nedfellingsservant, toppmontert servant og servanter – kan det oppstå løsninger på høyeste tekniske og estetiske nivå med de individuelle komponentene – bordplater, møbler, speil- og lyssystem.


- Vi har undersøkt utviklingen av moderne stiler og tilbyr tilsvarende farger og materialer, som tilsvarer dagens og fremtidens moter, sier Peter Theissing, marketingsjef hos Alape. I premiumsegmentet til kjøkkenet og boområdet, sier Theissing, spiller satinert glass en økende rolle. Et ideelt tidspunkt for å tilby dette sterke materialet med Alape bordplater for badet, slik at planleggere og brukere får nye alternativer for utforming.

For tiden brukes det mer og mer varmere jordfarger i interiøret. Tilsvarende denne moten har Alape utvidet sin fargeskala. Til de glansfulle og de satinerte glassbordplatene kommer det til en hvit tone og en rekke stilfulle grønne, grå og brune toner. Dermed utvides utvalgsmuligheten til overflater og farger på glassbordplatene betydelig.

Også høyglanslakkene for møbler – til nå tilgjengelig i hvit eller svart –utvides med de aktuelle fargetonene grafittbrun og krem. I tillegg forbinder nye trelaminatplater de typiske produktfordelene som skrapefasthet, belastbarhet og motstandsevne med en preget overflate som gjør at materialet ser og føles enda bedre. I tillegg til de kjente trelaminatene som for eksempel Wenge, har byggherren og planleggere nå også overflatene grå eik og valnøtt. I motsetning til vanlig trelaminat har de nye Alape laminatene en spesiell haptikk. Gjennom den strukturerte overflaten kan man føle og oppleve årringene.

Med de nye materialene, fargespektrene og overflatestrukturene presenterer Alape en betydelig utvidet byggekloss i komponentsystemet, med mange nye kombinasjonsmuligheter. Dermed får arkitekter, byggherrer og brukere nye alternativer for en moderne, individuell og helhetlig utforming av badet