Sentralen har innebygget varmevekslere for tappevann og vannbåren varme. Med sentralen følger det også med et kontrollpanel (utekompensert) for enkelt betjening av sentralen hva angår tappevanns- og varmetemperaturer.

Enheten er med andre ord et komplett tappevanns og varmesystem (inklusive ekspansjon og pumper etc.) og er med sine 422 mm bredde, 330 mm dybde og 721 mm høyde svært kompakt. ”Her ser en hvor enkelt et vannbårent system kan bygges opp for den enkelte forbruker. En trenger ikke lenger store kjeler med masse rør og ledninger for å få et komplett ”fyrrom” – riktignok dersom en har fjernvarme tilgjengelig.” sier Petter Dønnestad hos SGP.

Mini City er også utstyrt med Alfa Lavals patenterte IS-veksler for tappevann. Denne sikrer svært jevne og hurtig regulerende temperaturer direkte fra varmeveksleren - noe som bidrar til vesentlig økt driftskomfort for brukeren. ”Vi ser en økende tendens til at sluttbrukeren er kritisk til stabilitet i temperaturen på tappevannet – og her har IS-veksleren en svært stor fordel fremfor de tradisjonelle vekslerne ettersom den måler temperatur på et større område” fortsetter Petter Dønnestad.

Mini City er bygget opp i syrefast stål og har alle betjeningspunkter lett tilgjengelige. Modellen finnes også i en variant uten varmeveksler for varmesiden – en perfekt løsning for større bygninger der man ønsker individuelt energiforbruk.

Alfa Laval forventer å selge over 5.000 enheter i løpet av produktets første lanseringsår, og mottakelsen hittil har vært meget bra. Enheten er naturligvis CE-merket. Enheten ble lansert i Sverige samtidig med ny fabrikk for Alfa Laval 3. juni i år og er nå tilgjengelig i Norge gjennom SGP Varmeteknikk AS.