Varmepumpen produserer varmtvann for blant annet gulvvarme, radiatorer og sanitetsvann. Og med et av bransjens høyeste COP sparer LG Therma V både penger og energi heter det i en pressemelding.

Selskapet skriver at LG Therma V er opptil fire ganger mer effektiv enn tradisjonelle løsninger med strøm, olje eller gass og har en COP-verdi (det vil si ytelseskoeffisient regnet ut ifølge EN 14511-standard) på 4,5. Det er en av de høyeste i bransjen for denne type pumper.

Alle modeller (Therma V fås med forskjellig kapasitet avhengig av størrelsen på huset) har en COP-verdi på 4,0 eller høyere, noe som innebærer at de leverer fire kilowattimer varme eller bedre for hver kilowattime strøm som forbrukes.

Ettersom Therma V får størstedelen av energien sin fra den omgivende varmen i luften, slippes opptil 90 prosent mindre mengde kulldioksid ut sammenlignet med andre varmesystemer som bruker fossilt brensel. Oljefyrer slipper ut opptil 3335 kg kulldioksid per år, mens Therma V kun slipper ut 323 kg.

LG Therma V består av to enheter – en enhet som plasseres innendørs og en enhet som plasseres utendørs.

Videre har Therma V en fleksibilitet som gjør det mulig å koble den sammen med et eksisterende anlegg som for eksempel et olje- eller pelletsbasert system. Therma V er lett å håndtere og via en styrenhet er det enkelt å kontrollere systemets status og se alle forskjellige innstillinger, som f.eks. vanntemperatur.

En fordel med LG Therma V er en varmesikkerhetsfunksjon med to forskjellige sikkerhetsinnstillinger. Nivå 1 gir et signal om et mindre feil oppstått som ikke innebærer utkobling av systemet. Denne funksjonen er beregnet til å varsle brukeren om at en fagmann bør kontrollere systemet. Nivå 2 gir et signal ved mer alvorlige feil. Therma Vs utvendige enhet stenges da av, samtidig som den indre enhetens elektriske varmepatron gir systemet den nødvendige varmen.

Veiledende pris er NOK 100 000 inklusive varmvannsbereder.