Systemet er designet for inntil 10 bars trykk, og kan operere med arbeidstemperaturer fra -10 til +60oC. Selve samlestokken er kondensisolert gjennom sin konstruksjon. Maksimalt 50% glykol kan benyttes. Kollektor-rørene i energibrønnen kan være PEL25, PEL32 eller PEL40 avhengig av ønsket vannmengde og trykktap.

Samlestokken leveres med 2 til 8 kurser, luftepotte, manometer og avtappings og påfyllingsstuss, og forenkler installasjon av fordelerstokker for brønnparker betydelig. Samlestokken gjør det også enkelt å kontrollere at det går en lik vannmengde i alle energibrønnene – en forutsetning som ofte ignoreres – for å sikre optimalt energiuttak fra brønnparken.

GEO-systemet leveres med en patentert avstengningsventil som er forberedt for integrert mengdeavlesning. Avstengningsventilen fås i dimensjoner Ø25, Ø32 og Ø40. For avlesing av gjennomstrømning kan man enten benytte en elektronisk avlesning sammen med den patenterte avstengningsventilen, eller en av to typer manuelle avlesningsventiler.

- Tilbakemeldinger fra de få kundene som hittil har fått prøve ut systemet i det norske markedet har vært svært positive. Kunden har spesielt satt pris på den hurtige installasjonen systemet gir, samtidig som at de vet at brønnparken utnyttes effektivt, sier produktansvarlig Øystein Neverdal i SGP Varmeteknikk.

Bilder under viser en samlestokk med manuell innregulering.