Skjerpingen av lovgivningen vil fremover stille større krav til bygningenes energiforbruk. Derfor har EXHAUSTO utviklet en løsning der energiforbruket til lufttransport reduseres vesentlig, spesielt i perioder hvor det bare er bruk for lite eller ingen ettervarme sier produktsjef i Exhausto Henning Grønbæk i en pressemelding.

Optimerte luftveier
Prinsippet bygger på at ikke oppvarmet luft ledes utenom veksleren via to modulerende bypass-spjeld. I et typisk bygg moduleres det gradvis allerede fra 5 °C. I mange driftssituasjoner betyr det mindre trykktap i anlegget, og det kan merkes på det årlige energiforbruket. Med sin høye temperatur¬virkningsgrad og lave SFP-tall kan VEX350 og VEX360 dessuten overholde de skjerpede kravene i Byggeforskrifterne langt inn i fremtiden. 

Saken fortsetter under bildet





Andre velkjente fordeler
Akkurat som de andre aggregatene fra EXHAUSTO er VEX350 og VEX360 utført i en kompakt konstruksjon med lydsvakt EXstream viftehjul, og vifter hengt opp i vibrasjons¬dempere. Samtidig er motstrømsaggregatene utviklet med et unikt prinsipp for å unngå tilising av veksleren. Dette styres fullstendig av aggregatets automatikk.
VEX350 og VEX360 oppfyller den tyske hygienenormen VDI 6022. Det betyr blant annet grei adgang for service og rengjøring i aggregatene.

- Aggregatene leveres med EXact-automatikk - en ny generasjon automatikk med bl.a. stort grafisk fargedisplay, integrert webserver og Modbus-kommunikasjon. VEX350 og VEX360 er dessuten forsynt med forankoblede sikringer, som gjør installasjonen billigere. Det er også lett å slå av strømmen ved serviceettersyn, da både VEX350 og VEX360 har hovedbryteren sittende på selve aggregatet avslutter produktsjefen i pressemeldingen.