PA-serien er basert på Fricos Thermozone-teknologi som skaper en effektiv luftsperre. Det unike utblåsningsgitteret styrer luftmengden i tre dimensjoner og presterer derfor mer effektivt enn andre luftporter på markedet. Ytterligere energibesparinger kan oppnås gjennom en ventilpakke, som sikrer  stabilt flyt og gir eksakt regulering.
 
- Den innebyggde reguleringen gjør at luftporten PA alltid fungerer optimalt når det gjelder komfort og energiforbruk. Den anpasser seg automatiskt til inngangspartiet eller portens forhold, avhengig av hvor ofte døren åpnes eller lukkes, eller om den kontinuerlig står åpen. Luftporten gir en maksimal beskyttelse gjennom f.eks. å måle ute- og innetemperatur såvel som returvannstemperatur, opplyser produktansvarlig Helge Myrvold hos Frico.
 
I den nye luftport serien finns en fleksibilitet som gjør det enklere og finne riktig produkt for de fleste inngangspartier og porter opp til 4,2 meter. Luftportene kan monteres vertikalt eller horisontalt, og det går og koble sammen portene for og dekke brede portåpninger..
 
- Det finnes fire ulike modeller i serien; PA2200C, PA2500, PA3500 samt PA4200 og avhengig av type tilbys luftportene i lengder mellom 1 – 2,5 meter. I serien finnes det vannbårne luftporter, elektriske og luftporter uten varme, noe som gjør at Frico kan tilby en løsning uansett klimasone, sier Myrvold.

PA leveres forprogrammert slik at det går fort og kjøre igang luftporten og den leveres med hurtigkoblinger noe som minsker installasjonstiden. For og underlette normalt vedlikehold er PA utstyrt med en serviceluke som åpnes med gangjern. Det gjør at man slipper å løfte ned fronten fra høy høyde, noe som tidligere var et tungt arbeid som ofte krevet to personer.


Fricos nye luftporter i PA-serien.
 
Om Frico
Frico er den ledende levrandøren av luftporter, varmestrålere og varmevifter i Europa. Siden 1932 har Frico utviklet og produsert energieffektive produkter for et komfortabelt inneklima. Idag finnes Frico representert i 70 land via underselskaper, søsterselskap eller distributører. Hovedkontor ligger i Partille utenfor Gjøteborg, og er en del av Systemair med hovedkontor i Skinnskatteberg, ca 3 100 ansatte og en omsettning på 3,47 miliarder.