På oppdrag fra Lavenergiprogrammet har Erichsen & Horgen utarbeidet en rapport som beskriver ulike varmeløsninger og noen vanlige kombinasjoner av disse

TEK 10 § 14-7 setter krav til at bygninger under 500 m2 BRA skal prosjekteres og utføres slik at 40 % av netto varmebehov kan dekkes av annen energiforsyning enn direktevirkende elektrisitet eller fossile brensler hos sluttbruker. For bygninger over 500 m2 gjelder kravet for 60 % av bygningens netto varmebehov.

Det har kommet innspill fra byggenæringen om at det kan være urfordrende å dokumentere oppfyllelse av forskriftskravet, særlig i mindre byggeprosjekter der det ikke benyttes egne prosjekterende på varmesiden. Lavenergiprogrammet har derfor fått utarbeidet en rapport som beskriver enkel metodikk og retningslinjer for å kunne anslå dekningsgrad for ulike varmeløsninger og noen vanlige kombinasjonsløsninger i boliger og mindre kontorbygninger. Rapporten, som er utført av Erichsen og Horgen AS, er først og fremst relevant for nye eller totalrehabiliterte bygninger.

Resultatene i rapporten kan ikke benyttes som dokumentasjon opp mot forskriftskravene i TEK 10 eller for fastsettelse av oppvarmingskarakter ved energimerking av bygninger. Dette må dokumenteres i hvert enkelt byggeprosjekt. Men rapporten kan likevel forhåpentligvis gi en pekepinn på hvilke varmeløsninger som vil kunne gi en dekningsgrad på over henholdvis 40 % og 60 % av bygningers netto varmebehov, mht. kravene i TEK 10. Dette kan være til nytte ved valg av varmeløsninger i byggeprosjekter der det ikke er egne prosjekterende på varmesiden.
 
Rapporten kan lastes ned her.

Kilde: Lavenergiprogrammet