Kaare Astrup tiltrådte stillingen som administrerende og country manager i Norge 1. februar. Det er en rutinert herremann som overtar sjefsstolen etter Pål Trøa, som kun ble i stillingen i ti måneder. Astrup har vært markedssjef i Oras AS i snart 20 år, og han kjenner følgelig organisasjonen og markedet svært godt.

- Jeg gleder meg til å ta fatt, og jeg skal etter beste evne forsøke å skape motivasjon og lyst til at flest mulig skal kjøpe våre kraner. Kranene skal selges og det er min jobb å skape den tilliten både innad og utad, påpeker Astrup.
Lidenskap til produktene

- Det blir kanskje ikke enkelt i et vanskelig marked?
- - Jeg er ikke så opptatt av akkurat den problemstillingen, for jeg skal prøve å få full skjerping i alle ledd. Alle våre medarbeidere og våre rørleggere skal få en lidenskap til våre kraner, slik at sluttbrukerne velger riktig. Det er lidenskapen som er viktig å fremelske, sier en offensiv, men samtidig ydmyk Kaare Astrup.

Kaare Astrup minner om at rørleggerne er den forlangede arm for Oras, så rørleggerne må også få et godt forhold til Oras-produktene. Det er blant annet på dette punktet at den nye administrerende direktøren skal sette inn støtet.

Godord fra presidenten
- Tesen om at velkjente produkter selger best i nedgangstider holdt kanskje før, men det er langt fra sikkert at situasjonen er slik i 2009. Nye tider krever nye tiltak og nye tanker. Jeg håper jeg kan bidra, sier Kaare Astrup.
Den nye sjefen i Oras AS får med seg godord fra den finske presidenten i selskapet, Pekka Kuusniemi. Han sier følgende:
- Styret er trygge på at Kaare Astrup er den rette mannen til å videreutvikle selskapet i Norge. Alle støtter ham og vi ønsker lykke til videre.