Roth Quickbox fås i tre varianter, både som enkel veggboks og for platevegg. Rørene leveres i 12,15 og 18 millimeter multipexrør, med henholdsvis 20/25 og 25/28 millimeter varerør.  Alle varianter leveres med premontert trykkpkrøvingsplugg, innstikkskobling, varerørs fiksering og ferdig montert tetningsnippel. I tillegg følger det med tetningsflens med høy hals, skinne for dobbelt-boks og alle nødvendige torx- skruer.

- Vi har rådført oss med rørleggerne for å finne de riktige tilpasningene som først og fremst skal gjøre hverdagen enklere for alle våre kunder, uten å gå på kompromiss med lekkasjesikkerheten, forteller Audun Martinsen, produktsjef i Roth Norge i en pressemelding

- Veggboksen er produsert i gjennomsiktig, helstøpt polykarbonat som gjør det enkelt å kontrollere innstikkdybden fra sidene eller forfra. Den nye boksen har forsterkede hjørner og skruehull på alle 4 sider, noe som gjør både sideveis og ned/opp montering mulig, en helt unik fordel ved montering i platevegg. Veggboksens hals er ytterligere forlenget, noe som gjør montering i platevegg fra 10 mm opp til 48 mm mulig. Halsen er enkel å frese ned til ønsket lengde med Roth QuickBox fres. Roth har den originale veggboksen som kom først ut på markedet med en hel veggboks, det betyr at man unngår å bryte membransjikt ved utskifting av pex- rør. Ett helt hus, ingen risiko for lekkasje inne i veggkonstruksjonene.

Stort fokus på lekkasjesikkerthet
Som en del av den gjennomtenkte Roth Multipex systemløsningen til tappevann, er lekkasjesikkerheten også i fokus.
- Den nye tetningsnippelen forhindrer at varerøret kan trekkes ut og tilfredsstiller kravene fra Sintef på +10 kg trekk. Fire varerørsmottakere er en del av samme tetningsnippel og forhindrer at varerøret stikkes for langt inn. Den ferdig monterte tetningsnippelen og varerørslåsen er godkjent i henhold til NT VVS 129, forteller Martinsen i pressemeldingen.

Som de øvrige produktene til Roth, tilfredsstiller den nye QuickBoxen kravene i TEK 17, og i tillegg har Roth Mulitpex systemet teknisk godkjenning fra SINTEF.

- Vi har også tenkt på miljøet, idet veiledningen er trykket direkte på emballasjen, som er miljøvennlig og fullt nedbrytbar etter 1 år. Selve posen er også utformet så den kan henges direkte på boksen som informasjon til tømrer eller murer om våtromssikring, størrelser på rosetter.  Man er heller aldri langt fra hjelpen: Emballasjen har påtrykt en QR kode, som gir adgang til on-site monteringsvideo og alt av nødvendig dokumentasjon, sier Martinsen.

- Den oppgraderte Roth QuickBox er nok en sterk komponent i den komplette systemgodkjente Roth Multipex løsningen, som garanterer både rask og lekkasjesikker installasjon, påpeker produktsjefen i Roth avslutningsvis.