Om ønskelig kan det også legges på en coating i ulike farger. Solfangerne egner seg godt i både små og store anlegg. Ny kostnadseffektiv produksjonsmetode har resultert i meget konkurransedyktig pris, heter det i en pressemelding.

Solfangeren er laget i et plastmateriale som møter alle krav til temperaturbestandighet og ytre påkjenninger som vind, snølast etc. Materialet er tatt fram av industriselskapet Chevron Phillips Chemicals i samarbeid med Aventa.

- Vårt mål er å bidra til reduksjon i forbruket av fossile energikilder gjennom å tilby ny teknologi for utnyttelse av solenergi til oppvarming og eventuelt kjøling. Derfor har vi, i samarbeid med nasjonale og internasjonale forskningssentra og industrielle aktører, arbeidet for å utvikle en ny generasjon solvarmeanlegg, som er brukervennlige, effektive og økonomisk konkurransedyktige, sier John Rekstad, styreformann i Aventa AS.

I solfangeren omdannes energien i sollyset til varme. Rent vann sirkulerer
gjennom fangeren, tar opp den avsatte varmen og transporterer denne til en energisentral eller bereder for bruk/lagring. Modulene er tilpasset norske byggestandarder og er nær 100 prosent resirkulerbare.

Pressemeldingen skriver også at Aventa AS er et norsk selskap med høy ekspertise og mange års erfaring innen solenergi og vannbåren varme.

Bedriften ble etablert i 2005, og har sammen med hovedsamarbeidspartner Chevron Phillips Chemicals tatt fram en ny generasjon solfangere i avanserte plastmaterialer. I tillegg er bedriften leverandør av komplette reguleringssystemer for vannbårne varmeanlegg. Disse systemene sørger for regulering av innetemperaturen, måling av all energibruk og presentasjon av energidata.