Årsvarmefaktoren* er opptil 37 % bedre enn de nærmeste konkurrentenes skriver Danfoss i en pressemelding.

Thermia Atec bruker energien fra luften for å varme opp boliger med vannbårne varmesystemer og til å produsere varmt vann. Dessuten har Thermia Atec en innebygd kjølefunksjon som kan kjøle huset på de varmeste sommerdagene.

Fokus ved utviklingen av den nye varmepumpen er lagt på høye ytelser, brukervennlighet og lavt lydnivå.
- Dette er den mest stillegående luft/vann varmepumpe vi har utviklet. Målet har hele tiden vært at det skulle bli den mest stillegående på markedet, sier Thermias akustikkingeniør Martin Hamberg. Vi har også lagt stor vekt på design. Thermia Atec har et moderne design som er utviklet med sikte på å bli en naturlig del av omgivelsene, samtidig som den skal levere maksimale ytelser og være enkel å installere.

I tillegg til selve varmepumpen som plasseres utendørs, finnes tre ulike innendørs enheter å velge blant. Enhetene finnes i følgende varianter:

1. Standard: Styreskap
2. Plus: Styreskap, el kolbe, sirkulasjonspumpe og vekselventil
3. Total: Styreskap, el kolbe, sirkulasjonspumpe, vekselventil og varmtvannsbereder på 180 liter.

- Alle kunder skal få presis det som er nødvendig for å oppnå maksimal energibesparing. Atec finnes i effektstørrelser fra 6 til 36 kW og tre ulike tilbehørsalternativer gjør at ingen trenger å kjøpe mer enn det som er nødvendig, og som alle øvrige varmepumper fra Thermia, gir Atec betydelige besparelser samtidig som den er lettstelt og et godt valg for miljøet,  sier salgsdirektør Svein Nilsen hos Danfoss.

Varmepumpen er EU-klassifisert som fornybar energikilde,