Den patenterte Pro-Flo SHIFT-akselen justerer seg automatisk etter varierende driftsforhold. Da reduseres energiforbruket fordi pumpen aldri tilføres mer luft enn nødvendig, samtidig som kapasiteten beholdes, skriver Axflow i en pressemelding.

- Med tanke på energikostnader så skjønner våre kunder veldig raskt at innkjøpskostnaden og innstalleringen av et nytt pumpesystem bare er en liten del av driftskostnadene i løpet av pumpens levetid. Pro-Flo SHIFT er rett og slett den største produktutviklingen av luftdrevne membranpumper siden disse ble funnet opp av Jim Wilden for snart 60 år siden, sier Jarle Fosse Refsdal, produktsjef for Wilden i Axflow.
- Med opptil 60 prosent luftbesparelse i forhold til andre pumper vil en innstallering av Wildens Pro-Flo SHIFT ikke bare gi en betydelig kostnadsbesparelse og rask ROI, men også bidra til et redusert karbonfotavtrykk for et bedre miljø.

Energibesparing kan forbedres innen segmenter som olje og gass, kjemi, vann og avløp, prosessindustri, maling og belegg, næringsmiddel og farmasøytisk.

Pro-Flo SHIFT har vunnet mange priser, som f.eks. Breakthrough Product of the Year i Processing Magazine og Innovation Award 2014 i Flow Control Magazine.