Olav har vært med i Oslo gruppes styre siden 2005, og har de siste årene vært nestleder og aktiv deltager i og rundt foreningen.

- Hvorfor tok du på deg vervet?
- Jeg har vært med på veldig mye moro etter at jeg kom med i styret i Oslo gruppe. Gjennomføring av faglige og sosiale arrangementer er veldig lærerikt, samtidig som det er givende å få til arrangementer hvor medlemmene trives og er fornøyd. I tillegg gir arbeidet i foreningen meg et stort nettverk både i Oslo og på landsbasis. Alt det gode arbeidet som ble satt i gang av min forgjenger, Katrine Samdal, gjør også at det var lett å si ja til dette vervet. Jeg synes vi har en god ”driv” i lokalgruppen om dagen.

- Hva er din oppfatning av foreningen?
- Jeg synes foreningen er en unik møteplass for alle med tilknytning VVS-faget, uavhengig av om du er byggherre, rådgiver, entreprenør eller leverandør. Med stadig mer fokus på etikk og mindre anledning for tradisjonell oppvartning av forretningsforbindelser, tror jeg foreningen er mer aktuell enn noen gang som en nøytral møteplass.

Jeg må nok innrømme at mitt første inntrykk av hovedforeningen var at den var noe ”tung” og gammeldags. Men der har det skjedd en utrolig forvandling de siste årene. Med nye folk inn i styret og sekretariatet har det blitt en hel annen dynamikk i samarbeidet mellom hovedforeningen og lokalgruppene. Rammen rundt landsmøtene har også fått en etterlengtet oppdatering.

Fortsatt er jeg i tvil om hvor ambisiøse vi skal være med tanke på hva Norsk Energi- og Miljøteknisk Forening skal være. Foreningen gjør et meget bra arbeid for medlemmene, men samtidig har man alltid hatt en ambisjon om å være en samfunnsaktør som er med på å sette dagsorden i tillegg. Dette er en stor oppgave for en forening som kun består av frivillige medlemmer, og jeg tror ikke det er mulig å få til uten å styrke sekretariatet ytterligere.

Ambisjoner som leder av Oslo Gruppe
- Mine ambisjoner som leder er først og fremst å gjennomføre arrangementer og aktiviteter i Oslo hvor medlemmene trives og føler at de har hatt en positiv og utbytterik opplevelse. Kun gjennom kvalitet på arrangementer vil vi få ytterligere oppslutning. Derfor er det utrolig viktig å være bevisst på alt fra faglige temaer og foredragsholdere, til timing og ramme rundt sosiale arrangementer. Ingenting kommer av seg selv, men all erfaring viser at suksess avler suksess. Har medlemmene først vært på ett av våre arrangementer og hatt en positiv opplevelse, så kommer de igjen neste gang og tar gjerne med seg to VVS-kolleger i tillegg.

En stor oppgave for Oslo gruppe er å rekruttere nye medlemmer, samt å nå ut til flere av de over 800 som allerede er medlem. Vi er den desidert største gruppen i landet, men problemet er at minst ¾ av medlemmene aldri kommer på våre arrangementer. Vår oppgave i styret er å finne ut hvorfor det er slik. Dette skal vi gjøre gjennom aktivt arbeid opp mot de større firmaene i Oslo. Gjennom lengre tid har vi kartlagt hvem våre medlemmer er, slik at vi kan finne ut hvilke bransjer og bedrifter som er dårlig representert. Vi vil gjerne ha kontakt med ledelsen i disse bedriftene for å spørre hvorfor det er slik og hvordan vi kan gjøre oss mer attraktive for nettopp deres bedrift. Samtidig jobber vi med en såkalt ambassadørordning, hvor vi har en representant i alle firmaer som kan markedsføre foreningen og våre aktiviteter internt.

Dette er store oppgaver, men jeg er opptatt av at vi setter ambisiøse mål og jobber langsiktig. Heldigvis har jeg en arbeidsgiver som alltid har vært engasjert og støttet opp under alt arbeid som gjøres i foreningen. Vervet som gruppeleder tar selvfølgelig noe tid og fokus, og uten full støtte fra Erichsen & Horgen hadde dette vært mye tyngre å få til, forteller Struksnes.

Stilling: Prosjektleder i rådgiverfirmaet Erichsen & Horgen AS
Utdanning: Sivilingeniør maskin, NTNU 2003
Bosatt: Hasle i Oslo
Personalia: 33 år
Sivilstatus: Gift med Nina

Kilde: VVS foreningen