Det er Oslo kommune, Naturvernforbundet og Hafslund som har gått sammen om kampanjen, som blir lansert på Nordstrand i dag, mandag.

Oslo kommune har vedtatt at all oljefyring i Oslo skal opphøre innen 2020. Kommunens egen bygningsmasse skal være oljefrie allerede i 2012.

Oslo kommune er i rute
- Vi er i rute for våre egne bygg. Samtidig tilrettelegger vi for at hele byen skal bli oljefri gjennom målrettet arbeid, slik at byggeiere skal skifte ut oljefyren med mer miljøvennlige alternativer. De som ønsker å skifte får støtte fra Klima- og energifondet, opplyser byrådsleder, Stian Berger Røsland.

Det finnes i dag ca. 13-15. 000 oljefyrer i Oslo kommune, så selv om stadig flere faser ut oljefyren, så er det altså fortsatt mange som bruker fossil oljefyring fremfor fornybar energi i hovedstaden.

- Fjernvarme er et viktig bidrag for å erstatte oljefyring i Oslo. I dag kommer det meste av fjernvarmeproduksjonen fra avfallsforbrenning, biobrenselanlegg samt varmepumpe som henter ut varme fra kloakk. Vi satser på innovative klimaløsninger, sier direktør i Hafslund fjernvarme, Edle Ulevåg.

Ny nettside
Nettsiden www.oljefri.no er et nyt verktøy som skal gjøre det enklere for folk flest å orientere seg om hvilke tekniske løsninger som finnes når oljefyren skal kastes ut. Nettsiden drives av Naturvernforbundet.

- Ved å erstatte oljefyren med miljøvennlige løsninger. Kan vi enkelt kutte klimagassutslippene. Derfor lanserer vi www-oljefri.no, sier leder av Natuvernforbundet, Lars Haltbrekken.

På den nye nettsiden www.oljefri.no kan man få gratis og uforpliktende tilbud om mer miljøvennlige løsninger. Alle tilbud kommer fra leverandører som mer kvalitetssikret.