-Dette er den første bilen kommunen har kjøpt som er skreddersydd for rørinspeksjon, forteller teknisk sjef Arne Jacobsen i Vulkan Smith AS. Valget av en knallrød Mercedes Sprinter og utstyret i bilen, er etter spesifikasjoner fra kommunens innkjøpere. Vi ordnet alt fra bilkjøp, innredning, utstyr og installasjon slik at vi leverte en nøkkelferdig bil. Integrert i bilen finnes digitalstyrte kameraer med 500 m kabel. Her kan det foretas direkte opptak og rapportering til data. 

Miljøvennlig løsning og kreativitet
All fremdriften av TV-utstyret styres av en batteribakke med Inverter på ca. 3 kw. Over batterikassen er det trekket stoff, slik at det er en ekstra sitteplass for mannskapet. Bak i bilen hvor kamerautstyret er plassert, er det videoovervåkning via skjerm og intercom slik at man har god oversikt. Dermed er det god kommunikasjon mellom operatør inne i bilen og hjelpemann bak.

Det ble valgt en kreativ rominndeling ved å lage et ekstra rom på siden av bilen. – Vi valgte denne løsningen fordi det var ønsket plass for verktøy, utstyr og arbeidsklær. Her er det varmt og godt, så eventuelt vått tøy kan tørke raskt, sier teknisk sjef Arne Jacobsen fra Vulkan Smith.

De siste årene har flere kommuner og private aktører gått til innkjøp av egne kamerabiler for å lettere følge normer for rørinspeksjon i Norge. Vulkan Smith AS har lang erfaring innen rørinspeksjon og kamerabiler, og har siden 1981 vært en av Norges største leverandører i dette markedet.