Thermias patenterte HGW teknikk er utviklet ved Thermias nye utviklingssenter i Arvika. Resultatet er at Diplomat Optimum G2 har blitt ennå bedre enn forgjengeren, som fikk best karakter på flere sentrale punkter i det Svenske Konsumverkets test av varmepumper.

Diplomat Optimum G2 har ca. 10 % høyere års varmefaktor enn tidligere modell, i følge tester utført av Svenska Provningsanstalten. Dessuten er lyd og vibrasjoner redusert med ytterligere 4 dBA, hvilket betyr en senking av opplevd lyd med mer enn 35 %.

- Dette er ennå ett gjennombrudd for oss og for bransjen. Vi er først ute med å tilby en varmepumpe med denne teknikken, som innbærer ennå lavere energikostnader for kunden. Med Diplomat Optimum G2 og den
patentsøkte HGW teknikken vil varmepumpen avgi varme i to forskjellige temperaturnivåer samtidig, hvor den høyeste alltid går til varmtvannsberederen. ”Det innebærer i praksis at du får varmtvann på kjøpet når huset varmes av varmepumpen. Dessuten får man mer varmtvann med HGW teknikken”, sier Adam Fjaestad, utviklingsdirektør
ved Thermia AB.

Varmepumpen har turtallstyrt sirkulasjonspumpe som automatisk tilpasser turtallet på pumpene etter rådende temperaturer, hvilket øker energieffektiviteten ytterligere. - Det er en direkte sammenheng mellom høye energipriser og etterspørselen etter vår produkter og muligheten til å kunne holde energikostnadene i sjakk interesserer stadig flere mennesker. Også kundenes interesse for hva som hender med klimaet gir oss medvindfor tiden. Thermia Diplomat Optimum G2 er derfor ett produkt som vi har store forhåpninger til , sier Roger Andersson, markedssjef på Thermia AB.

Det har også blitt ny design. Anledningen til dette er at flere varmepumper nå plasseres i grovkjøkken/vaskerom og ikke i så stor grad i fyrrom som tidligere. Stillegående anlegg, ren og stilig design også på varmepumper har derfor blitt viktige argumenter for kunden.

Energien til Diplomat Optimum G2 hentes fra berg, jord eller sjø, og den kan også utrustes med det internetbaserte fjernovervåkningssystemet Thermia Online.