4. april hadde Oras Armatur AS førlansering av sin nye kranserie Optima i selskapets nye lokaler, som de deler med Porsgrund Bad, i Kværnerbyen.

– Dagens Optima fases ut, dette er et helt nytt designuttrykk, sa administrerende direktør Thomas Hanche-Olsen.

Men selv om den nye Optima-serien er lekker, er den mye mer en bare ”a pretty face”. Her er det lagt stor vekt på brukervennlighet i form, materialvalg, funksjoner og utseende.

– Med dette har vi skapt en serie som tar konsekvensen av at også mange eldre mennesker verdsetter design og teknologi. Derfor er det valgt materialer som er sært grepvennlige, og med kontraster som gjør dem lette å se. Dette er utviklet i samarbeid med Deutsche Gesellschaft für Gerontotechnik. Konseptet kalles Smart Included, sa administrerende direktør Thomas Hanche-Olsen.

– Berøringsfrie kraner har vært på markedet i 25 år, dette er skrittet videre når det gjelder lettvint bruk, sikkerhet og miljøvennlighet. Det er en design som ikke ekskluderer noen, og den fysiske kvaliteten er på topp. Oras Armatur AS har tatt i bruk hele sin forskningsbaserte materialkunnskap, blant annet innen råsterke komposittmaterialer som brukes i fly, og blyfrie metaller som tåler kjemikalier.

Saken fortsetter under bildet:

Administrerende direktør Thomas Hanch-Olsen og salgssjef Lars Erik Fossum med dusjgarnityr

– Alle produktene i serien er likt bygget opp, kassetten inni er den samme som vi har brukt i alle år. Her er alt man kan ønske seg av kjente tekniske løsninger, samt noen nye, som knapp for fjernstyring. En serie med lekker design, like lettvint å bruke for mennesker i aller aldre, enten det er på kjøkkenet eller badet.

Optima kommer på markedet i slutten av mai. 


Charlotte Mohn Gaustad med sin nye venn – Oras Optima.