Samtlige kraner er merket med EcoSafe, et miljøkonsept som innebærer at hele serien er produsert med miljøbevissthet i alle ledd; fra produksjon og materialvalg til brukerfunksjoner, opplyses det i en pressemelding.

- Det er med stolthet vi nå lanserer Mora MMIX på markedet. Lanseringen er en av de største sats¬ingene vi har gjort, og hele serien preges av presisjon ned til minste detalj. Vi har tatt utgangspunkt i brukeren og arbeidet frem et produkt med fokus på de detaljer som brukeren er i daglig kontakt med. Vi har tatt hensyn til både energiforbruk, design og praktiske funksjoner, der enkelhet og ekthet kombineres med effektfull nytenkning, sier Ove Sundqvist, produktsjef i Mora Armatur.

Samtlige batterier i Mora MMIX er produsert i et materiale som gir minimal miljøpåvirkning, og som dessuten gjør at de varme overflatene på dusjarmaturet elimineres, og risikoen for å brenne seg blir forsvinnende liten. Formgiver Claes Frisk står bak designen til Mora MMIX. I konkurranse med seks nasjonale og internasjonale designbyråer kvalifiserte han seg med sin smakfulle og tidløse design.

Tre nye energisparende løsninger er nå innebygget. Mora ESS-funksjon er energisparende. Den bygger på at kaldtvannssonen på kranen er utvidet, og ikke noe varmtvann forbrukes så fremt man ikke selv vrir spaken til varmtvannssonen.

Alle batteriene i Mora MMIX har en såkalt Ecostrålesamler som begrenser maksimal mengde av vann, og dermed minsker forbruket av både varmt og kaldt vann.
Batteriene i Mora MMIX er og forsynt med keramisk tetning, hvilket gjør at kranene aldri står og drypper i utide – en funksjon som kan spare store mengder vann hvert år.