God akustikk og lavt støynivå er like avgjørende for inneklimaet som temperatur, luftfuktighet og CO2-nivå. Tiltak som tar sikte på å redusere lydnivået fra vifter, spjeld og andre komponenter er derfor avgjørende for et sunt inneklima. Lyd-dimensjonen er spesielt viktig i kontorlandskap, industribygg og store oppholdsrom hvor mange mennesker ferdes og arbeider sammen.

Lindab er leverandør av inneklimaløsninger og har spesialisert seg på lyddemping og utvikling av støysvake ventilasjonsanlegg. Nå har ventilasjonsleverandøren lansert en ny og effektiv lyddemper som kan monteres i nye og eksisterende ventilasjonsanlegg.

Reduser ventilasjonsstøy med effektiv lyddemping
- Vi har lang erfaring i arbeidet med å minimere støy fra ventilasjonssystemer, og vi tilbyr et komplett utvalg av gjennomtestede komponenter for enhver ventilasjonsløsning. Et av de nyeste produktene i sortimentet er den rektangulære vinkellyddemperen SLRB fra serien Aerodim, skriver selskapet i en pressemelding.

SLRB er konstruert med Aerodim-lydbaffler og absorpsjonsmaterialet Lindtec, som forhindrer nedbryting av fibrene og er lett å rengjøre. De aerodynamisk utformede lydbaflene sikrer også lav støygenerering og et lavt trykktap. SLRB har blitt testet i henhold til ISO 7235.

Europas mest avanserte lydlaboratorium
Allerede i 1999 bygde Lindab sitt eget lydlaboratorium. Her undersøker en stab av spesialiserte ingeniører lyddemping for å optimalisere Lindabs eksisterende ventilasjonsløsninger og utvikle nye støysvake løsninger. Det avanserte lydlaboratoriet er det eneste av sitt slag i Europa, opplyser de videre i pressemeldingen.

I lydlaboratoriumet utvikles og testes nye ventilasjonskomponenter og materialer. Det er her det hygieniske og resirkulerbare polyestermaterialet, Acutec, er utviklet. Acutec er bakterieresistent og binder ikke fukt og kondens. I tillegg er materialets gode dempingsegenskaper noen av de tingene som gjør Lindabs lyddempere helt unike