- Dette er en etterlengtet revisjon som BNL håper skal gi et løft innen HMS-området i byggenæringen.

 

 

- Gjennom den nye reviderte byggherreforskriften har vi fått på plass et godt verktøy for å bedre helse-, miljø- og sikkerhetsforholdene i byggebransjen, sier statsråd Dag Terje Andersen i en pressemelding som ble sendt ut i forrige uka.

Byggenæringens Landsforening (BNL) er som alle andre parter i arbeidslivet opptatt av at det skal være ordentlige forhold på byggeplassene.

- BNL har i lang tid jobbet tett med departementet, Arbeidstilsynet og partene i arbeidslivet om revideringen av forskriften, sier ansvarlig for HMS-spørsmål i BNL Roar Skjetne.

- Dette er en etterlengtet revisjon og BNL ser positivt på den nye forskriften.

- Et av de nye punktene i forskriften er at det nå skal prosjekteres for sikker utførelse, sier HMS-rådgiver Skjetne. - Dette betyr at det i planleggingsfasen nå skal tas hensyn til sikker utførelse og trygghet for alle på byggeplassen.

Tydeliggjør ansvar
Den reviderte forskriften tar særlig sikte på å tydeliggjøre byggherrens ansvarsområde når det gjelder HMS. I tillegg er forskriften omstrukturert, slik at kapitlene nå er inndelt etter aktører i byggeprosessen og ikke som tidligere etter de ulike fasene i prosjektet.

Forskriften trer i kraft 1. januar 2010.