Norsk Ventilasjon og Energiteknisk Forening (NVEF) har høsten 2007 forhandlet om en sammenslåing av foreningene NVEF, Kulde- og varmepumpeentreprenørenes Landsforening (KELF) og Ventilasjon- og Rørentreprenørenes Forening (ventilasjonsdelen i VRF).

KELF og VRF er medlem av Norsk Teknologi (tidligere TELFO). Etableringen av den nye foreningen vil bety at NVEF går ut av Byggenæringens Landsforening for å melde seg inn i Norsk Teknologi, der den nye foreningen blir etablert. Foreningene har kommet til enighet om en avtale, men et endelig vedtak om sammenslåing forutsetter at avtalepartenes generalforsamlinger beslutter dette våren 2008.

Mer gjennomslagskraft
- Vi er godt fornøyd med Byggenæringens Landsforening, men et overordnet mål er å få samlet bransjen i en ny og moderne bransjeforening. Sammen vil vi fremstå som effektiv, aktiv og synlig med betydelig sterkere gjennomslagskraft og påvirkning enn foreningene hadde hver for seg, sier styreleder i NVEF Jon Valen-Sendstad.

Inneklima og energibruk i bygg
Både Norsk Teknologi og Byggenæringens Landsforening er tunge aktører i norsk næringsliv med mange felles interesser. NVEFs merkesaker de siste årene har vært inneklima og energibruk i bygg, hvor medlemmenes interesse har blitt godt ivaretatt i BNL. NVEF har store forventninger til at disse merkesakene vil bli videreført og forsterket i en ny bransjeforening i Norsk Teknologi sier styreleder Jon Valen-Sendstad i NVEF og Mats Eriksson, administrerende direktør i NVEF i en pressemelding.