Den har LAN kontakt for tilkobling til Ethernet og Internet og innebygget webserver funksjon. Direkte kontakt for tilkobling av HMI (Human Machine Interface) og flere innebygde protokoller for kommunikasjon mot SD-anlegg. Automatikken er selvfølgelig kompatibel med den eldre automatikken og nye aggregater kan derfor installeres der hvor det står aggregater med eldre versjoner av DDC uten at man må bytte styring på de gamle.

Fjerntilkobling
Fjerntilkobling av Menerga for å endre programmeringen til den nye automatikken kan nå gjøres på flere ulike måter. Man kan nå bruke analog telefon linje, Internet eller GSM modem. Dette gir flere muligheter som gjør at vi nå har en tilkoblingsmulighet nesten uansett hvor aggregatet blir plassert.

SD-anlegg

Tilkobling til SD-anlegg er nå gjort enklere for de to store protokollene nemlig Bacnet og Modbus. Dette er nå innebygget hardwaremessig og må bare frigjøres softwaremessig for å fungere. Dette skyldes lisens rettigheter, Dvs at man må betale en lisens for å få aktivert Bacnet eller modbus tilkoblingen. I tillegg har vi som før, mulighet for å sette inn ekstra grensesnitt for å kommunisere med andre typer protokoller. F.eks N2open, Lon eller OPC

BUSS-grensesnitt -
SD-anlegg
(sentral driftskontroll) er og blir mer vanlig ute hos driftsoperatørene. Dette har Menerga tatt konsekvensen av og tilpasset aggregatene for tilkobling av SD-anlegg.

HMI
HMI er et display som overfører data i ren tekst som gjør at man kan lese av status på aggregatet, målte verdier og også endre verdier. Den er lettfattelig med noen hurtigtaster og ellers et multifunksjonsratt som man blar seg gjennom menyene med.

Overvåking
Kobler man aggregatet opp på Ethernet eller Internet kan man overvåke alle funksjonene til aggregatet samt endre settpunkter gjennom den innebygde webserveren. Det eneste man trenger er en nettleser av nyere modell med innebygd Java applet for å koble seg på. I tillegg kan man kjøre tilkobling via Internet til Iphone, PDA eller andre typer smarttelefoner og få mulighet til å se status og endre verdier. På aggregatene til private svømmehaller kan man også via Internet få opp hele aggregatets systembilde med verdier og status samt endring av settpunkter bare via nettleseren.