Før dette jobbet han i mange år som leder i Cision (den gang Observer Group). Hesselroth er siviløkonom fra Handelshøyskolen BI og har også en militær utdannelse.

- Hesselroth har bred erfaring innen ledelse av kompetansebedrifter med høy grad av kompleksitet. Samtidig har han en kombinasjon av erfaring innen konsultativ forretningsvirksomhet, digitale tjenesteplattformer og markedsføring/salg som gjør at jeg har store forventninger til at han kan videreutvikle selskapet vårt på en god måte, sier Trine Tveter, styreleder og administrerende direktør hos hovedeier Standard Norge.

- Standard Online er et utrolig spennende selskap i sterk utvikling og vekst. Sammen med våre eiere Standard Norge og NEK tilbyr vi komplette og oppdaterte standardiseringsprodukter via markedets beste plattform. Bruken av standarder gir våre kunder konkurransefortrinn, og gir samtidig en stor samfunnsgevinst. Å få være med på å utvikle dette selskapet videre ser jeg derfor på som både spennende og som et privilegium, sier Harald Hesselroth i en kommentar.

Standard Online AS (tidligere Pronorm AS) er standardiseringens felles salgsselskap og kundefront, og er totalleverandør av standarder til hele det norske samfunn, til bedrifter og organisasjoner, offentlig forvaltning, skoler, universiteter og enkeltpersoner. Standard Online AS har siden 31. januar 2011 vært sertifisert i henhold til NS-EN ISO 9001:2008 Systemer for kvalitetsstyring – krav, og er også kvalifisert i “Achilles Joint