- Bedriften på Svalbard har en god ordre ordreserve og de største prosjektene, som er i startfasen, er fjernevarmeledninger i Svea. I tillegg håper vi på en avtale om første fase av et forskningssenter på Sydpolen, opplyser Torkil Skancke Hansen til vvs-forum.no.

Spitsbergen VVS har erfaring med jobbing i arktiske strøk og det åpner opp nye, store muligheter. Hele NVS vil kunne dra nytte av disse erfaringene.
- Det er ganske spesielt at et rørleggerfirma nærmest Nordpolen kan engasjeres til å gjøre jobb på Sydpolen. Hvis alt går etter planen vil gutta fly til Cape Town, mens alt utstyr og materiell fraktes dit med båt. Deretter går ferden til Antarktis, forteller Skancke Hansen.

Foreløpig er planen at det blir utreise i oktober og a man er ferdig med første byggetrinn i februar/mars når vinteren setter inn for fullt på de breddegrader.

Spitsbergen VVS vil bli drevet inn til videre under eget navn og som et eget selskap eiet 100 prosent av NVS AS.

Bedriften har kontor og verksted i Longyearbyen på Spitsbergen. Det er også medarbeidere stasjonert i Ny-Ålseund og Svea. Bedriften har ca. 20 ansatte og omsetter for ca. 40 millioner kroner i året.

Ryno Hansen blir ny daglig leder. Han har vært ansatt i bedriften siden 2003 og har tidligere innehatt stillingen som VVS Ingeniør. Tidligere eier og daglig leder, Bård Gundersen vil inntil videre være knyttet til Spitsbergen VVS AS som prosjektleder og konsulent.