Det er en utfordring både på kort og lang sikt at det finnes så få fagarbeidere.

- Vi er hele tiden på leting etter dyktige fagfolk mange steder i landet, opplyser HR-ansvarlig, Knut Kjelsås hos NVS til www.vvsforum.no.
NVS gjennomførte en rekrutteringskampanje etter sommeren i fjor å få ansatt flere. Målet var å ansette ca. 30 nye medarbeidere, men man maktet ikke å oppnå dette fullt ut.

Rørleggere med fagbrev
- Vi fikk en god del nye flinke mennesker i jobb, men skulle gjerne hatt enda flere. Det er et kontinuerlig behov å fylle alle hullene og vi trenger nye ansatte både til inne- og utejobber, men rørleggere må ha fagbrev. Vi blir kontaktet av mange som tror de kan skru rør, men det er uaktuelt å ansette andre enn de som har papirene i orden, påpeker Knut Kjelsås.

- Er det fortsatt regionale forskjeller når det gjelder rekrutteringsutfordringene?

- Ja, det er det og presset er størst i Oslo og Drammen. Det er mulig å få ansatt rørleggere i både Sandefjord og Sarpsborg, men knapphetsfaktoren er klart størst i Oslo-området. Dette blir en utfordring for hele bransjen over tid siden barna våre ikke ønsker å bli fagarbeidere. Til en økonomisjefstilling kan vi kanskje få 40 søkere, mens det kommer ingen til en rørleggerjobb. Det forteller i klartekst hvordan forholdene er.

Ny kampanje etter sommeren
- Vil dere sette i gang med en ny rekrutteringskampanje?

- Vi jobber med dette kontinuerlig, men vil nok prøve noe mer målrettede tiltak etter sommerferien. Nå er vi midt i lønnsforhandlinger og det tar mye tid, så vi må avvente situasjonen noe, sier HR-ansvarlig hos fremgangsrike, NVS, Knut Kjelsås.